Bezienswaardigheden en weersverwachting

Weekendje Pisa

Vindt hier de beste deals voor een weekendje Pisa!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Stad: Pisa

Munteenheid: euro

Taal: Italiaans

Tijdsverschil: geen

Klimaat: Mild Middellandse zeeklimaat met in de zomer weinig regen. Gemiddelde maximum temperatuur in Pisa in de zomer is ca 29 graden. (zie hieronder de weersverwachting voor Pisa)

Beste reistijd: april - juni

Vliegtijd: ca 2 uur (vanaf schiphol)

PISA WEATHER

Een weekendje Pisa? Er is in Pisa veel meer te zien dan alleen de scheve toren, hoewel dat een indrukwekkend begin is. De oorsprong van deze Toscaanse stad aan de Arno verliest in de nacht der tijden, maar als belangrijkste haven tussen Genua en Ostia was het een belangrijke Romeinse nederzetting. Pisa bereikte haar hoogtepunt als zeemacht in de 11e eeuw.

Bezienswaardigheden Pisa

Het was de opbrengst van de buit die de stad ontving voor het steunen van een Normandische kruistocht om de Saracenen van Sicilië te verjagen, die het geld opleverde om de bouw te beginnen van wat zeker een van de mooiste monumenten van Italië is – de ommuurde Campo dei Miracolli (het wonderveld) ten noorden van het oude stadscentrum. Wonderlijk is het zeker – de scheve toren (de klokkentoren van de kathedraal) is slechts een element van dit prachtige complex, de andere zijn de kathedraal San Zeno zelf, het ronde baptisterium van St.-Jan en de grote Camposanto (een grote monumentale begraafplaats). Dit is onvermijdelijk een Unesco-Werelderfgoed – en een van de beste!

Nadat Pisa door Napels was veroverd, verviel de stad – de huidige omvang van de bevolking is ongeveer even groot als in de middeleeuwen, waardoor het romantische middeleeuwse karakter van Pisa bewaard is gebleven. De oude universiteit (in 1343 gesticht) is een van de beste van Italië geworden en het toerisme draagt momenteel hogelijk bij tot de economie van de stad.

Wie deze wonderen heeft gezien kan aan de menigte ontsnappen door in de rustige straatjes van de oude stad te gaan wandelen, om de middeleeuwse paleizen en de universitaire gebouwen te bewonderen. Er zijn ook mooie bruggen en kerken, waaronder het gotische meesterwerk Santa Maria della Spina op de rivieroever en de achthoekige Sant'Agata. De stad is ook goed om te winkelen, met modieuze wijken zoals de elegante Borgo Stretto met arcaden en een veelheid aan verleidelijke winkeltjes in achterafstraatjes.

Hoogtepunten weekendje Pisa

• Een van de typische monumenten van Pisa – de Piazza dei Cavaleiri, op de plek van het Romeinse forum.
• Het Museo dell'Opera del Duomo, met kathedraalschatten en beelden van de 13e-eeuwse beeldhouwers Nicola en Giovanni Pisano – vader en zoon.
• Het historische Palazzo Reale, waar Galileo Galilei de groothertog van Toscane de planeten liet zien die hij met zijn telescoop had ontdekt.
• Nog twee scheve torens van Pisa – één aan het einde van de Via Santa Maria en de andere aan de promenade langs de rivier de Piagge.
• Kunstwerken in de kerken – vele daarvan door Italiaanse meesters.

Hotels Pisa

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!