Bezienswaardigheden en hoogtepunten

Informatie Shanghai

Munteenheid: Renminbi

Taal: Chinees

Tijdsverschil: + 6 uur (in de wintertijd +7 uur)

Klimaat: Shanghai heeft een moesson klimaat met warme en natte zomers, waarbij tussen april en september veel regen valt. Gemiddelde maximum temperatuur in Shanghai in de zomer is ca 31 graden. (zie hieronder het weerbericht van Shanghai)

Beste reistijd: eind september t/m november

Vliegtijd: ca 10 uur en 30 minuten (vanaf schiphol)

Hier vindt u informatie en inspiratie voor een stedentrip Shanghai, de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten en het weerbericht. Deze grootste industriestad van China (ca 23 mln inwoners) ligt aan de riviermond van de Yangtze en is een fascinerende, uiterst jachtige stad waarin het beste van het traditionele en het moderne China samensmelten. De kenmerkende, moderne skyline van Pudong, het shoppen op wereldniveau, het eten, de cultuur en de traditionele gebouwen behoren tot de beste en mooiste van China.

Bezienswaardigheden Shanghai

Voor het bekijken van de stad en het winkelen kun je het beste terecht in de gebieden rondom het Volksplein en langs de rivier de Huangpu. Voor de beste boetieks moet je aan de Nanjing Road en de Huaihai Road zijn; de laatste is ook bekend om zijn antiekezaakjes, cafés en de charmante Franse Concessie. Slenter langs de Bund om de historische gebouwen te bewonderen, evenals het uitzicht over de rivier tot aan Pudong.

De vermoeide toerist die even uit de drukte van de stad (en het onafgebroken lawaai van claxons) wil zijn, kan naar de tuin Yuyuan gaan. Dit is een prachtige, rustige ruimte met bamboebosjes, stenen bruggetjes over beken, vijvers met koi en rotstuinen, alles zo gecombineerd dat een serene, kalmerende sfeer is ontstaan.
Van de oude gebouwen in de stad zijn de Longhuapagode, de jaden Boeddhatempel en de tombe van Ly Xun, maar ook het eiland Chongming, de waterstad Zhujajiao en de antieke stad Qibao een bezoek meer dan waard. Onder de culturele hoogtepunten bevinden zich het Shanghaimuseum en voorstellingen in het grote theater van Shanghai – beide gebouwen zijn verrassend modern.

Maar neem ook de tijd om de typische toeristische plekken, de hippe winkels en de verleidelijke glans van de neonverlichting links te laten liggen – loop op je gemak eens door de ontelbare zijstraten om een wereld te ontdekken die totaal anders is dan het gepolijste, gemoderniseerde China dat het land de wereld graag wil laten zien. Je krijgt een veel betere kijk op de Chinese cultuur en tradities omdat hier de bewoners hun dagelijkse leven leiden, zich niet merkbaar bewust van je aanwezigheid in hun midden.

Video: Een dag in Shanghai!

Hoogtepunten Shanghai

• De residenties van Sun Yat-Sen en Tjiang Kai-Sjek
• Het volksplein
• Het wereldberoemde Shanghaimuseum
• Het art deco Sassoonhuis
• Winkelen in de Nanjing Road (een miniatuurtrein vervoert vermoeide shoppers van de ene naar de andere kant)
• De uitgestrekte en fascinerende antiekmarkt in de Franse Concessie
• De historische gebouwen aan de Bund en het nachtelijke uitzicht op het helverlichte Pudong
• Het eten van kokendhete Shanghaise dumplings

SHANGHAI WEATHER

Plattegrond Shanghai

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Shanghai!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!