Bezienswaardigheden en hoogtepunten

Informatie Hongkong

Munteenheid: Renminbi

Taal: Chinees

Tijdsverschil: + 6 uur (in de wintertijd +7 uur)

Klimaat: Hongkong heeft een subtropisch klimaat met warme en natte zomers, waarbij er een hoge luchtvochtigheid is. Gemiddelde maximum temperatuur in Hongkong in de zomer is ca 31 graden. (zie hieronder het weerbericht van Hongkong)

Beste reistijd: november t/m maart

Vliegtijd: ca 11 uur (vanaf schiphol)

Wilt u een stedentrip Hongkong gaan maken? Hieronder vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten van Hongkong. Hongkong lijkt een contradictio in terminis te zijn: een moderne stad waar traditionele waarden van gastvrijheid in ere worden gehouden, waar Engelse pubs zij aan zij staan met dimsum-restaurants en waar tussen de dubbeldeksbussen straatventers kun kippenpoten proberen te slijten. Deze samensmelting tussen Oost en West is de erfenis van meer dan een eeuw Britse overheersing voordat de kolonie in 1997 aan China werd teruggegeven.

Bezienswaardigheden Hongkong

De belangrijkste centra voor ontspanning en shoppen liggen in het noorden van het eiland Hongkong, het oosten staat vol me huizen, terwijl het zuiden groen is en mooie baaien omvat. Het schiereiland Kowloon is volgebouwd, maar de New Territories en de Outlying Islands zijn rustiger.

Het om zijn levendigheid, winkelmogelijkheden, straatventers, eetstalletjes, skyline, wolkenkrabbers en prachtige haven wereldberoemde Hongkong is één van 's werelds aantrekkelijkste bestemmingen voor reizigers. Minder bekend zijn de baaien van Repulse Bay en Outlying Islands en de wandelpaden van de New Territories.
Het uitzicht vanaf Victoria Peak over de skyline is adembenemend, Ocean Park is prachtig en de mogelijkheden tot shoppen en nachtelijk uitgaan in chique wijken als Central en Causeway Bay zijn in de wereld vrijwel ongeëvenaard. Mong Kok is de plaats waar je ongelooflijke Chinese markten vindt met verkopers die eten aan de man proberen te brengen, evenals medicijnen, kleding, textiel, snuisterijen en ongeveer alles waar je ooit nog behoefte aan of verlangen naar zou kunnen hebben.

Het eten in Hongkong is van topklasse, hetzij in de internationale restaurants waar ieder denkbaar menu wordt geserveerd, hetzij aan de eetstalletjes die je op bijna iedere straathoek kunt vinden. Kortom Hongkong is een stad waar je verliefd op wordt en zeker een stedentrip waard.

Video: 25 bezienswaardigheden in Hong Kong!

Hoogtepunten Hongkong

  • Het lantaarnfestival in de lente
  • Een rondvaart door de haven, hetzij overdag, hetzij 's nachts met de beroemde Star Ferry
  • Victoria Peak, de top van de 550 meter hoge heuvel op Hongkong Island.
  • Een bezoek aan het park in Kowloon, waar ook het Hongkong historisch museum is gevestigd
HONGKONG WEATHER

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Hongkong!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!