Bezienswaardigheden, hoogtepunten en tips

Informatie Beijing

Munteenheid: Renminbi

Taal: Chinees

Tijdsverschil: + 6 uur (in de wintertijd +7 uur)
Visum: Voor een stedentrip Beijing heeft u een visum nodig

Klimaat: Beijing heeft landklimaat met lange, warme en natte zomers, waarbij er met name in juli en augustus veel regen valt. Gemiddelde maximum temperatuur in Beijing in de zomer is ca 31 graden. (weersverwachting Beijing)

Beste reistijd: april - mei en september - oktober

Vliegtijd: ca 9 uur en 20 minuten (vanaf schiphol)

Wilt u naar Beijing? Hieronder vindt de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten van Beijing. De hoofdstad van de Volksrepubliek China wordt al ruim 3000 jaar bewoond en bezit een rijke geschiedenis, cultuur en architectuur. Na de jaren van de Culturele Revolutie is de economische activiteit in China sterk toegenomen en nergens zo duidelijk als in Beijing (Peking).

Bezienswaardigheden Beijing

De grootste toeristische trekpleister van de stad is natuurlijk het keizerlijke paleis met de Verboden Stad – nu het paleismuseum geheten – het besloten binnenhof en de bestuurlijke afdelingen van het Buitenhof. De ingang, de Binnenhof of Poort van de Hemelse Vrede, is de belichaming van de keizerlijke architectuur en een Unesco-Werelderfgoed, evenals het Zomerpaleis, een weids, koninklijk park waarvan landschap, meren en gebouwen zo zijn ontworpen dat de kijker uit ieder gezichtspunt het mooiste te zien krijgt. Er zijn binnen het park meer dan 3000 gebouwen. Het derde onderdeel van het trio uitgebreide keizerlijke bezienswaardigheden die op de Unesco lijst voorkomt is de Tempel van de Hemel, een enorm tempelcomplex met adembenemende gebouwen, terwijl de tombes uit de Mingperiode (ook op de lijst) niet alleen prachtig, maar ook belangrijk zijn in wat ze zeggen over vroegmiddeleeuwse religies. Er zijn meer dan 20 andere belangrijke tempels in de stad, stuk voor stuk een bezoek waard.

Nog oudere overblijfselen van menselijke bewoning zijn binnen de gemeente gevonden bij Zhoukoudian – hier vonden archeologen resten van de Pekingmens en een vroege, moderne mens. De opgravingen die nog voortduren, vormen eveneens een Unesco-Werelderfgoed.

De culturele bagage van Beijing is dus fantastisch, maar daarnaast is het een moderne, bloeiende stad, vol mensen die ondernemend en energiek zijn. Het zou jammer zijn als je jezelf de kans ontnam om af te dingen op iets aardigs op één van de markten als de vlooienmarkt Pan Jia Yuan of d eHon Qiao, waar zijde, parels, turkoois en koraal te koop wordt aangeboden. En tegenwoordig is het "vogel nest" of te wel het Olympisch Stadion ook een belangrijke bezienswaardigheid geworden.

Tempel of Heaven

Hoogtepunten Beijing

Niet alleen is Beijing een grote, uitgestrekte stad met een lange lijst met bezienswaardigheden die u niet mag missen, maar ook in de buurt liggen een aantal essentiële attracties zoals de Minggraven en de Chinese Muur, beide een volledige dagtocht van de stad verwijderd. Alleen al voor de hoogtepunten hebt u voor een stedentrip Beijing eigenlijk minimaal een week nodig .

Dag 1 - Begin 's ochtends vroeg op het Tiananmenplein, voor de opening van het Mausoleum van Mao, breng daarna de rest van de dag door in de Verboden Stad.

Dag 2 - Verken het Zomerpaleis — een uitgestrekt keizerlijk park in het noordwesten van de stad met genoeg monumenten en attracties voor een hele dag.

Dag 3 - Wandel 's ochtends rond de Tempel van de Hemel, een van de grootste tempelcomplexen in China. Wandel later naar de nabije, belangrijke winkelstraat Wanfujing en zijn beroemde 'nachtmarkt' met openluchtkraampjes die worden opgezet als de zon ondergaat

Dag 4 - Maak een tochtje naar Simatai het spectaculairste toegangspunt tot de Chinese Muur vanaf Beijing. Bezoek de schitterende Minggraven. Dit kan worden gecombineerd met een tocht naar de Chinese Muur, maar u hebt er meer aan als u er een hele dag aan besteedt.

Dag 5 - Breng de dag door in Bei Hai Park een kleinere, maar niet minder mooie versie van het Zomerpaleis die is verbonden met de omgeving van Hou Hai, een meer dat wordt omgeven door hutongs, de karakteristieke stegen van oud-Peking.

Dag 6 - Bekijk de Lama Tempte, een groot Tibetaans tempelcomplex met genoeg zalen om een halve dag door te brengen. Ga daarna naar de Zijdemarkt, waar voor zeer lage prijzen (nep) designkleding wordt verkocht.

Video: bezienswaardigheden Beijing!

Tips voor Beijing

  • Wees avontuurlijk als u eten bestelt — gegrilde rupsen smaken niet zo slecht als u misschien denkt
  • Denk niet dat iemand denkt dat de Gucci-tas die u voor een paar euro kocht door iemand voor echt wordt aangezien.
  • Reken erop veel tijd kwijt te zijn in de verkeersdrukte, neem altijd een boek mee.
  • Trap niet in de 'kunstenaars in opleiding' in het centrum van Peking die altijd op zoek zijn naar domme buitenlanders die goed geld betalen voor 'Chinese kunst'.
  • Zorg voor genoeg wisselgeld omdat taxichauffeurs dat nooit bij zich hebben.

Plattegrond Beijing

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Beijing!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!