Alles over reizen naar Canada

Informatie Canada

Hier vindt u informatie en de belangrijkste bezienswaardigheden voor reizen door Canada. Dit land heeft in ieder geval erg veel te bieden: oneindige meren, onberoerde natuur, overweldigende landschappen, waar de mens moet vechten om te overleven. In dit uitgestrekte landschap, dat behoorlijk laag bevolkt is, is het gemakkelijk reizen. De vele natuurparken trekken ieder jaar weer volop toeristen die, tijdens hun rondreis door Canada, op zoek gaan naar de oeroude woudbewoner, de beer.

Informatie Canada

Hoofdstad: Ottawa

Staatsvorm: Parlementaire monarchie

Taal: Engels (officieel), Frans (officieel)

Visum: een eTA visum kun je online aanvragen

Religie: Christelijk (77%)

Munteenheid: Canadese dollar

Tijdsverschil met Nederland: -4,5 tot -9 uur

Beste reistijd: mei t/m oktober (weersverwachting Canada)

Canada is het op twee na grootste land van de wereld. Ruim 90% van de bevolking woont nabij de grens met Amerika. De levensstandaard is vergelijkbaar met dat van Amerika, maar de enorme uitgestrektheid van het land, de kleine, verspreide bevolking en de verschillen tussen de Engels- en de Franssprekende bevolking zijn niet bevorderlijk voor de nationale eenheid. Canada was oorspronkelijk het woongebied van de Inuit (eskimo's) en de First Nationstammen, zoals de autochtonen Canadezen tegenwoordig worden genoemd. De eerste Europese kolonisten arriveerden in 1541. Al snel werd het land overspoeld door Franse pelsjagers en –handelaren. Toen Engeland ii 1763 de oorlog tegen Frankrijk won en daardoor zeggenschap kreeg over de Franse vestigingen in Québec, waren de Fransen nog steeds in de meerderheid. Na de onafhankelijkheid van de USA in 1783 trokken echter steeds meer Britten noordwaarts. Tot op de dag van vandaag is er een Britse meerderheid en een Franse minderheid. De Franstaligen hebben wel steeds geprobeerd om een zelfstandig Québec te stichten.

Bezienswaardigheden Canada

Tijdens een rondreis door Canada zijn er volop excursiemogelijkheden: wat te denken van whale-watching, een bezoek aan de Niagara Falls, skiën op de vele Bergen, of vissen in de duizenden meren.Buiten de uitgestrekte natuur kan je hier ook genieten van grote steden. Montreal, op een eiland in de St. Lawrence, is de stad waar de Franse en Engelse cultuur elkaar ontmoeten; het stadscentrum vol 18e-eeuwse gebouwen is bijzonder attractief en nodigt uit tot wandelen en ontdekken.

# Toronto

Dit is de grootste stad van Canada en tevens een voornaam cultureel centrum. Het Royal Ontario Museum en de Art Gallery behoren tot de beste ter wereld. Het is een stad met grote levenskwaliteit waar enorm veel te beleven en te bezoeken valt.Men is er ook slechts op een uurtje van de Niagara Falls en de Cottage Country, een natuurlijke wildernis van wouden en meren.

# Vancouver

Vancouver is de derde grootste stad van Canada, met circa 1,8 miljoen inwoners, spectaculair gelegen tussen besneeuwde bergtoppen en de Stille Oceaan. Vancouvers gematigd klimaat, een uitgebreid cultuur-, sport- en ontspanningsaanbod, 17 mooie parken, lange stranden, natuurgebieden en een nabijgelegen skigebied vormen de aantrekkingskracht van de stad.

Daarnaast kun je, tijdens je reis door Canada, natuurlijk ook nog andere steden bezoeken. Ook Montreal, Quebec en Ottawa zijn zeker de moeite waard.

De 7 mooiste Nationale parken in Canada

De Nationale parken in Canada behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van dit prachtige land. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste parken die Canada rijk is:

  1. Het is moeilijk kiezen tussen deze 2 topparken: Jasper (flickr) en Banff (flickr) in West-Canada. Daarom staan ze gedeeld eerste. Houdt er rekening mee dat het in juli en augustus erg druk is in deze parken.
  2. Nahanni National Park Reserve (flickr), in de Northwest Territories. Wereldrerfgoed. Eén van de spectaculairste natuurgebieden op aarde, vooral voor kajakkers en rafters.
  3. Gros Morne National Park (flickr) op New-foundland: visserdorpjes, tafellandschap en veel campings. Perfect om te zeekajakken!
  4. Cape Breton Highland National Park (flickr) in Nova Scotia aan de oostkust. Een hikersparadijs. Wandelen langs de zee van mei t/m november.
  5. Pacific Rim National Park (flickr) op Vancouver Island. De perfekte plek om lange wandeltochten te maken en walvissen te spotten.
  6. National Park Wood Buffalo, het grootste nationale park van Canada met de grootste kudde buffels ter wereld. Vlaktes delta en stilte.

Parkenpas aanvragen
Omdat Canada in 2017 "jarig" is en 150 jaar bestaat kun je dit jaar gratis een Discovery Pass aanvragen. Hiermee heb je toegang tot alle Nationele Parken. De pas kun je afhalen bij veel Visitors Centres in de steden of de invalswegen naar de parken. Wel handig om de pas tijdig (thuis) online aan te vragen via pc.gc.ca. Eén pas is voldoende voor het hele reisgezelschap. 

Reisinformatie Canada

Hier vindt u reisinformatie voor uw Canada vakantie. Heb ik een visum nodig, moet ik mij inenten, als ik met de auto ga rondreizen welke verkeersregels moet ik in acht nemen, etc?

Taal
Canada is een tweetalig land met Engels en Frans als officiële voertalen.

Reisdocumenten
In ieder geval heb je een paspoort dat geldig is tot het vertrek uit Canada, plus een retour of doorreisticket nodig. Kinderen dienen over hun eigen paspoort te beschikken en kunnen niet meer meereizen, zoals in het verleden wel mogelijk was, op het paspoort van hun ouders. Daarnaast moet je online een eTA-visum aanvragen (kost ca. € 5). 

Let op:

- Ouders die reizen met een kind onder de 18 wordt aangeraden documenten bij zich te hebben die bewijzen dat het kind van hen is (zoals een geboortebewijs).
- Gescheiden ouders wordt aangeraden documenten mee te nemen die bewijzen dat zij voogd zijn.

Douane
Het meenemen van persoonlijke bagage is geen probleem. In uitzonderlijke gevallen moet u een borgsom betalen die u bij vertrek weer terugkrijgt. Ook geschenken mogen belastingvrij worden ingevoerd, zolang elk geschenk een waarde heeft van minder dan CAD 60. Iedereen van 18 (in sommige provincies 19) en ouder mag 1,5 liter wijn of 1,1 liter sterke drank of 8,5 liter bier belastingvrij invoeren, en 200 sigaretten, 50 sigaren en 200 gram tabak.

Medicijnen moeten duidelijk herkenbaar zijn. Ze moeten in de originele verpakking zitten met een label dat beschrijft wat erin zit en dat de medicijnen op doktersvoorschrift worden gebruikt. Het meenemen van een medisch paspoort is verstandig.

Het is verboden vlees, eieren, zuivelproducten, vers fruit en groenten en ander voedsel in te voeren. Alleen sommige producten uit de VS zijn niet verboden. Kaas en koffie mag je vacuüm verpakt invoeren.

Voor spullen die je gekocht hebt in Canada kun je (onder voorwaarden) de Canadese BTW (goods and service tax) terugvragen. Zie voor meer info www.gc.ca.

Landkaart Canada

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Canada!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!