14 daagse weersverwachting Vancouver, Montreal, Toronto en Winnipeg

Weer Canada

Hier vindt u het weer in Canada. Op de onderstaande weerkaart kunt u de weersverwachting tot 14 dagen vooruitkijken in o.a. Vancouver, Montreal, Toronto en Winnipeg.

VANCOUVER WEATHER

Klimaat Canada

Doordat Canada zo uitgerekt is, zijn de klimaatverschillen groot. Zo heeft de westkust een zeeklimaat met gematigde warme zomers en zachte, regenachtige winters. De Atlantische kust en de oostelijke provincies worden daarentegen gekenmerkt door warme zomers en relatief koude winters. Dit gebied is beroemd om z'n Indian Summer (fraaie herfstkleuren). Het zomers en lange, zeer koude winters komen voor in het binnenland en in de Rockies. Berucht zijn de blizzards, sneeuwstormen bij soms wel -40 C. De Nortwest-territories en Yukon hebben een (sub-) arctisch toendraklimaat, met lange zeer strenge winters en korte zomers.

Beste Reistijd

Lente, zomer en herfst zijn allemaal goede seizoenen om in Canada te reizen; de beste reistijd is van mei t/m oktober. Naar het hoge noorden ga je in juli, augustus, tenzij je ijs en sneeuw wilt zien. In het westen is het zomers 15 tot 22 graden. In het oosten, rond Ottawa, kan het dan 25 tot 30 graden worden. De beste tijd voor de Rockies is half juni tot half september. Voor de blauwe meren is juli-augustus de beste periode.