Bezienswaardigheden Samos

Informatie Samos

Op vakantie naar Samos? Hier vindt u informatie over Samos. Samos, het mooie Griekse eiland in de Egeïsche zee dat voor de kust van Klein Azië ligt, is wereldberoemd om de unieke zoete wijn. De natuur is er weelderig, de heuvels en bergen zijn groen. Er zijn prachtige grotten en kloosters te bezichtigen. Uiteraard ontbreken eindeloze zandstranden niet. Op Samos is de aanwezigheid van de oude Griekse cultuur te ervaren bij de vele belangrijke archeologische plaatsen.

Hier heb je onder andere de kans om de tempel van Hera in het Heraion te bezoeken, de Polykrateia Muren en de Romeinse baden in Pythagoreion. Tijdens de zomer kun je genieten van artistieke shows die deel uitmaken van het Kalomiri festival.

Aan de kusten van Samos met de vele schitterende zand- en kiezelstranden is het goed toeven. Zowel zonaanbidders als watersporters komen op het eiland optimaal aan hun trekken. De levendige hoofdstad Samos-stad bezit een fraaie oude binnenstad en interessante musea. In de mooie oude vissersdorpjes worden typisch Griekse tradities in ere gehouden en het gaat er nog net zo rustig aan toe als vroeger. Ongerepte landschappen nodigen uit tot het maken van uitgebreide wandelingen. Samos is rijk aan culturele bezienswaardigheden. Naast vele kerken en kloosters zijn er verschillende overblijfselen van heiligdommen uit de Oudheid te bezichtigen. Met de veerboot, of met kleine bootjes kunnen excursies gemaakt worden naar de eenzaamste baaien, de meest afgelegen kustdorpjes, andere nabij gelegen eilandjes en zelfs naar Turkije.

Informatie Samos

Hoofdstad: Samos-stad

Munteenheid: euro

Taal: Grieks

Tijdsverschil: +1 uur

Beste reistijd: mei - juni en september - oktober

Vliegtijd: ca 3,25 uur (vanaf schiphol)

Meer reisinformatie Griekenland

SAMOS WEATHER