Bezienswaardigheden Corfu

Informatie Corfu

Hoofdstad: Corfu-stad

Munteenheid: euro

Taal: Grieks

Tijdsverschil: +1 uur

Beste reistijd: eind april - juni en september - oktober

Vliegtijd: ca 2,5 uur (vanaf schiphol)

Kijk hier voor de actuele coronamaatregelen op Corfu

CORFU WEATHER

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Corfu?

Corfu is het grootste en noordelijkste van de prachtige Ionische Eilanden. Het ligt voor de Albanese kust, aan de ingang van de Adriatische Zee. De elegante hoofdstad, Kérkyra (Corfu-stad), gebouwd op een schiereiland aan de oostkust van het eiland, is een Unesco-Werelderfgoed. Kérkyra heeft een authentieke versterkte middeleeuwse haven, omsloten door twee prachtige Venetiaanse citadellen.

Door haar hele geschiedenis, die teruggaat tot de 9e eeuw, is Kérkyra een bekend centrum geweest van kunst, literatuur en muziek – een erfgoed dat tegenwoordig nog leeft. Onder het bewind van Venetië was het honderden jaren een belangrijk handelscentrum, daarna was het heel kort van Frankrijk, voordat het Brits territorium werd gedurende het grootste deel van de 19de eeuw, om ten slotte in 1864 te worden geannexeerd door het moderne Griekenland. De stad staat bekend om de prachtige Venetiaanse en Britse neoclassicistische architectuur.

De Spianáda is het grote centrale plein, met aan de noordkant de prachtige 19e- eeuwse Britse residentie, later door de Griekse koninklijke familie gebruikt als paleis. Aan een kant is de Listón, een prachtige overwelfde straat, door de Fransen aangelegd, omzoomd met cafés. Maar het werkelijke karakter van deze historische stad is te vinden als je gaat zwerven in de kantounia – een labyrint van smalle straatjes – waar je de beste architectuur van de stad zult vinden en waar op elke hoek wel een magische verrassing wacht. Mis niet wat over is van de oude Joodse wijk, de oude Campiello-wijk, en Kofineta, de wijk achter de Spianáda.

Kérkyra ademt eerder Italiaans dan Griekse cultuur en heeft een unieke sfeer. Ze is één van de charmantste eilandsteden waar dan ook, met een karakter en een geschiedenis die beslist verleidelijk is.

Hoogtepunten zonvakantie Corfu

  • De forten Paleó Froúrio en Neo Froúrio
  • Het paleis van St. George en St. Michael
  • De 16e-eeuwse Agios Spyridon – Kérkyra belangrijkste kerk, genoemd naar de beschermheilige van het eiland.
  • Het Archeologisch Museum.
  • Het verborgen café met tuinen achter het paleis (waarin het Museum van Aziatische kunst en Museum voor Moderne Kunst zijn te vinden).
  • De Britse begraafplaats
  • Paleokastritsa – een prachtig stadje 26 km buiten Kérkyra

Corfu is echter voor de meeste toeristen populair om zijn stranden, en in de binnenlanden kunt u kennismaken met de tradionele levensstijl van de Corfioten. Op Corfu vindt u ook lagunes en ongerepte zandduinen in het zuidwesten en de kilometers lange glinsterende zandstranden aan de noord- en westkust. Er zijn natuurreservaten en toverachtige wandelroutes, als de zon onder gaat begint het sfeervolle nachtleven. Kortom Corfu is komen, zien, betoverd worden en weer terugkomen...