Bezienswaardigheden, hoogtepunten en het weer op Rhodos

Informatie Rhodos

Op vakantie naar Rhodos? Hier vindt u informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten op Rhodos. Eén van de mooiste Griekse eilanden is Rhodos, wat 'rozeneiland' betekent (rhodon = roos). Het is op drie eilanden na het grootste eiland van Griekenland. Een prachtig, groen, zonovergoten eiland in de Dodekanesos. Elk jaar weten veel toeristen Rhodos te vinden om te genieten van veel zon, zee, gezelligheid, groene natuur en vele kunstschatten. Rhodos heeft tevens de naam één van de zonnigste eilanden te zijn met maar liefst 300 dagen zon per jaar! Omdat het eiland vrij groot is, worden er op toeristisch gebied heel wat excursiemogelijkheden en evenementen aangeboden, zodat je je geen seconde hoeft te vervelen!

Informatie vakantie Rhodos

Hoofdstad: Rhodos-stad

Munteenheid: euro

Taal: Grieks

Tijdsverschil: +1 uur

Aantal zonuren: 2941 per jaar (11 uur in de zomer)

Vliegtijd: 3,45 uur (vanaf schiphol)

Kijk hier voor de actuele coronamaatregelen op Rhodos

RHODOS WEATHER

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Rhodos?

Tijdens uw vakantie kunt u de volgende bezienswaardigheden en hoogtepunten op Rhodos gaan bekijken:

# Rhodos-stad
Deze oude stad, in 408 v. Chr. Gesticht, ligt aan de noordoostpunt van het eiland, het grootste van de Dodekanesos, in de Egeïsche Zee, vlak voor de kust van Turkije. De citadel is een Werelderfgoed van de Unesco, werd in de middeleeuwen door de tempeliers gebouwd en is een van de best bewaarde middeleeuwse versterkte steden van Europa.

In oude tijden bloeide de stad als hoofdstad van een provincie van het Romeinse Rijk. Haar strategisch positie op een kruispunt van handelsroutes door Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika garandeerde haar welvaart als een grote handelsstad en gaf haar een multiculturele identiteit. Later kwam het eiland onder Turks, totdat de Italianen het in 1912 bezetten. Zij wisten alle sporen van Ottomaanse gebouwen in de stad, waarbij zij het oorspronkelijke 13e-eeuwse paleis van de tempeliers verknoeiden door het te vernieuwen in een extravagante, zogenaamde middeleeuwse stijl, om er een vakantiehuis voor dictator Mussolini van te maken. Pas in 1948 werd Rhodos verenigde met de rest van Griekenland.

De prachtige oude stad aan de haven is een intrigerend netwerk van ruim 200 straatjes, vele naamloos, die elkaar kruisen met rare hoeken. De enige manier om je te oriënteren is terug te gaan naar de Sokratous, de hoofdstraat, en opnieuw te beginnen. In de Plateia Simi zijn de ruïnes van een Venustempel te zien, daterend uit de 3e eeuw v.Chr. En op Ippoton (de Ridderstraat) stuit je op een fascinerend stukje middeleeuwse geschiedenis.

Tegenwoordig houdt Rhodos haar positie als culturele en commerciële hoofdstad van de oostelijke deel van de Egeïsche Zee, terwijl het tegelijkertijd een grote, belangrijke internationale toeristische bestemming is. Het lukt haar een charmante oude havenstad te blijven, met een heel goede toeristische infrastructuur en een levendige moderne ambiance, zonder op wat voor manier dan ook de rijkdommen van het verleden in gevaar te brengen.

Hoogtepunten vakantie Rhodos

  • De moskee van Süleyman – gebouwd ter ere van Süleyman de Grote, blijft als moskee fungeren, ondanks de gevaarlijke helling van de minaret.
  • Het Archeologisch museum – met een collectie klassieke, hellenistische en Romeinse beeldhouwwerken.
  • Het Stedelijk museum – een imposante collectie moderne Griekse kunst.
  • Het ondergrondse grafcomplex in Korakonero – deze oude begraafplaatsen dateren uit de Romeinse en hellenistische tijd.
  • Het vlinderdal – een unieke biotoop. Hier zijn duizenden felgekleurde vlinders te zien in een prachtige beschaduwde vallei.
  • Het nachtleven van de nieuwe stad.

Aanbiedingen vakantie Rhodos