Verenigd Koninkrijk, Schotland

Tips weekendje Edinburgh

Vindt hier de beste deals voor een weekendje Edinburgh!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Op een serie uitgebluste vulkanen aan de oever van de Firth of Forth, ligt Edinburgh, de historische hoofdstad van Schotland. In Edinburgh zijn de schoonheid, humor en drama van Schotland verenigd. De lokale bevolking leeft in een opwindende sfeer, die gevoed wordt door studenten van vier universiteiten, een goed financieel centrum, kunst en literatuur. Een weekendje Edinburgh is dan ook zeker een aanrader in het voorjaar of de zomer.

Informatie Edinburgh

Munteenheid: Pond sterling

Taal: Engels (Schots)

Tijdsverschil: - 1 uur

Klimaat: Edinburgh heeft een gematigd maritiem klimaat met weinig uitschieters. De zomers zijn gematigd, de winters zijn mild en het vriest er overdag bijna nooit. Gemiddelde maximum temperatuur in Edinburgh in de zomer is ca 18 graden. (zie hieronder het weerbericht van Edinburgh)

Beste reistijd weekendje Edinburgh: juli en augustus

Reistijd: vliegtuig: ca 1 u en 30 min (vanaf schiphol)

Bezienswaardigheden Edinburgh

Edinburgh is een geweldige stad. Niet alleen zijn de meeste bezienswaardigheden te voet bereikbaar, maar tijdens een stadswandeling laat de stad zich steeds weer van een andere kant zien: het prachtige natuurschoon van Princes Street Gardens onder het alomtegenwoordige kasteel, de middeleeuwse zijsteegjes van de Royal Mile, de grootse Georgian huizenrijen van de New Town en het opzienbarende groene landschap van Holyrood Park. Er bestaat waarschijnlijk geen andere stad in de wereld die zo rijk is aan onverwachte, spectaculaire uitzichten vanaf bruggen en heuvels. De musea en galerieën van Edinburgh zijn van wereldklasse, en de hele stad is werkelijk van geschiedenis doordrongen, maar met nieuwe attracties zoals 'Our Dynamic Earth' en het koninklijk jacht Britannia is Edinburgh ook uitstekend op de toekomst voorbereid.

Door de renovatie van de oude zeehaven van Leith Harbor kunnen cruiseschepen uit Scandinavië en het vasteland van Europa nu nog meer bezoekers naar de stad brengen, waarvan velen komen om het koninklijke jacht Brittannia te zien, dat afgemeerd ligt in de nieuwe Ocean Terminal. De lokale bevolking zoekt zijn toevlucht tot Arthur's Seat, een plateau van de hoofdvulkaan, van waaruit u over de stad kunt uitkijken en rustig kunt nadenken.

Edingburgh Castle, dat bovenop het plateau van een uitgedoofde vulkaan ligt, domineert de horizon en is de vroegere residentie van koningen en koninginnen en bewaarplaats van de kroonjuwelen. De oude stad loopt van het kasteel omlaag langs een richel van de vulkaan en wordt in tweeën gedeeld door de Princes Street Gardens. De zgn Royal Mile eindigt bij het Holyroodhouse-paleis, de residentie van de monarchen, onder andere koningin Mary Stuart (1542-1587), wiens slaapkamer van één van de beroemste kamers ter wereld is. Vanuit deze richel verspreidt zich een labyrint van middeleeuwse straatjes met hoge huizen en ondergrondse gangen. De nieuwe stad, met neoklassieke huizen, ligt ten noorden van Princes Street; veel ervan zijn ontworpen door Architect Robert Adam (1728-1792).

Aan de voet van de Royal Mile ligt het controversiële Schotse parlementsgebouw. Na een wedstrijd om een geschikte architect te vinden werd in 1998 Enric Miralles (1955-2000) uit Barcelona gekozen om het nieuwe gebouw te ontwerpen. Het parlementsgebouw, een serie ovale structuren met vergaderzalen, galerijen en kamers, werd in 2004 door koningin Elizabeth II geopend.

Internationaal Festival van Edingburgh
In 1947 begon het Edinburgh Internationaal Festival, als remedie om na de Tweede Wereldoorlog Europa via cultuur te herenigen. Het is nu een jaarlijks evenement en kent nu ook andere, zoals de Fringe, film, boeken en jazzfestivals en de militaire taptoe. Elk jaar in augustus en september verandert de stad in een extravaganza met optreden in theaters, straten, kerken, tenten en galerieën, waarvoor miljoenen kaartjes verkocht worden. Het is inmiddels het grootste kunstfestival ter wereld.

Het weer in Edinburgh

Als u een weekendje Edinburgh gaat doen wilt u graag weten wat voor weer het gaat worden. Hier vindt u het weerbericht van de komende dagen.

Weersverwachting Edinburgh

Dag Datum Max Min Windrichting Windkracht
Do 10-10-2019 12,5 °C 6,9 °C Normale of zware regenbui wzw 5
Vr 11-10-2019 11,9 °C 9,7 °C Normale of zware regenbui wzw 5
Za 12-10-2019 12,1 °C 8 °C Plaatselijke regen in de omgeving wzw 4
Zo 13-10-2019 12,6 °C 7 °C Gedeeltelijk bewolkt wzw 4
Ma 14-10-2019 12,5 °C 5,7 °C Normale of zware regenbui wzw 3
Di 15-10-2019 13,3 °C 10,4 °C Normale regen wzw 4
Wo 16-10-2019 12,6 °C 4,2 °C Nu en dan normale regen wzw 3
Do 17-10-2019 10,6 °C 7,9 °C Normale of zware regenbui wzw 4
Vr 18-10-2019 9,2 °C 6,7 °C Nu en dan normale regen wzw 4
Za 19-10-2019 10 °C 4,7 °C Lichte regenbui wzw 4

Aanbiedingen weekendje Edinburgh