Bezienswaardigheden en weerbericht

Weekendje Valencia

De op twee na grootste stad van Spanje is een industriestad aan de oostkust. Nadat zij door de Moren was veroverd (op de Spaanse nationale held El Cid), werd Valencia uiteindelijk in 1238 weer terugveroverd door Jacobus I van Aragon. Daarna werd ze een van de grootste steden aan de Middellandse Zee, met een grote invloed op de ontwikkeling van Spanje - zo waren het kooplui uit Valencia die ervoor zorgden dat koningin Isabella de historische reis van Christoffel Columbus in 1492 steunde. Een weekendje Valencia is dan ook echt een aanrader om te bezoeken. Je kunt er veel zien en doen en het vaak is het prachtig weer, omdat de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt in Valencia. De stad ligt aan de middellandse zee en heeft mooie stranden waar je heerlijk geniet van de zon en de Middellandse Zee.

Informatie Valencia

Stad: Valencia

Munteenheid: euro

Taal: Spaans

Tijdsverschil: geen

Klimaat: Subtropisch met zomerse temperaturen en zeer weinig neerslag van april t/m oktober. In de zomermaanden kan de temperatuur tot boven de 35 graden stijgen.

Beste reistijd: april - juni en september - oktober

Vliegtijd: ca 2,5 uur (vanaf schiphol)

VALENCIA WEATHER
Booking.com

Bezienswaardigheden Valencia

Voor een weekendje Valencia zijn dit de belangrijkste bezienswaardigheden:

# Mercado Central
De Mercado Central is een markt in het centrum van Valencia. De markt is gebouwd in 1920. De markt is te vinden op het Mercado Plaza en is een van de grootste markten van Europa. De markt is overdekt en staat in een mooi gebouw. Op de markt worden lokale producten verkocht, waaronder veel etenswaren. Je vindt er allerlei soorten vers groente, fruit en vlees.

# Kathedraal van Valencia
De Kathedraal van Valencia is gebouwd tussen 1262 en 1356. Het is een prachtig gebouw en bestaat uit verschillende bouwstijlen. Het Kathedraal heeft een mooie kloktoren, hier heb je geweldig uitzicht over de stad en het is zeker een aanrader deze te bezoeken. In de Kathedraal is ook de heilige graal te vinden, dit is de beker waaruit Jezus zou hebben gedronken tijdens het laatste avondmaal.

# De Turia tuinen
De Turia tuinen liggen op de plek waar vroeger de Turia rivier liep. De Turia tuinen zijn negen kilometer lang en lopen vanaf het Cabecera park naar de stad toe. Het park wordt veel gebruikt als en recreatiegebied en er is altijd wel wat te doen. In het park vind je speelplaatsen, een kermis, verschillende sportvelden, prachtige fonteinen en nog veel meer.

# Torres de Serranos
De Torres de Serranos is gebouwd in de eindjaren van de 14e eeuw. Deze imposante toegangspoort tot de stad maakte deel uit van de stadsmuren van Valencia. De poort is behouden gebleven toen de muur werd afgebroken en heeft van 1586 en 1887 als gevangenis gediend. Je kunt de poort beklimmen en verschillende verdiepingen bekijken, bovendien heb je vanaf de top een schitterend uitzicht over de hele stad.

# L'Oceanográfic
L'Oceanográfic is het grootste aquarium van Europa. Je kunt hier het leven onder water bekijken, er zijn veel dieren te bewonderen. Het aquarium is geopend in 2002 en is een groot succes. In het aquarium zit een restaurant waar je onder water kunt eten, het restaurant bevindt zich midden in het aquarium, je kunt eten tussen de vissen.

Valencia is een mooie stad om te bezoeken. Je vindt er prachtige bezienswaardigheden, er is veel te doen en je kunt er lekker luieren op het strand. Voor iedereen is er tijdens een weekendje Valencia wel iets te doen. Het is een mooie vakantiebestemming en zeker een aanrader voor iedereen die van mooi weer, lekker eten en cultuur houdt.

Hoogtepunten weekendje Valencia

  • De Torres de Serranos, de noordelijke toegangspoort tot de oude stad, in 1398 verrezen op Romeins fundament - met uitstekend uitzicht vanaf de grote torens.
  • De prachtige middeleeuwse bruggen over de groene open ruimte waar de rivier (nu omgeleid) vroeger stroomde.
  • De San Nicoláskerk, op de plaats van een vroegere moskee verrezen, bekend om de mooie fresco's en schilderingen.
  • De modernistische centrale overdekte markt bij het drukke Plaza del Marcado.
  • De plaatselijke paella - het nationaal gerecht van Spanje is afkomstig uit Valencia.
  • Een bijzonder muzikale fontein op de langwerpige Plaza del Cordillo, een middelpunt van het stadsleven.