Bezienswaardigheden, hoogtepunten en weersverwachting

Weekendje Sevilla

Een weekendje Sevilla? Hier vindt u informatie en tips over de belangrijskte bezienswaardigheden, hoogtepunten en de weersverwachting voor Sevilla. Ondanks de uitdaging van het drukke Malaga, blijft Sevilla, de politieke, zakelijke en culturele hoofdstad van Zuid-Spanje. De stad ligt aan weerszijden van de druk bevaren Guadalquivir, die vanaf de Atlantische kust tot Sevilla kan worden bevaren. Door de sterke economische groei in de laatste decennia is het centrum van Sevilla een groot commercieel en industrieel stedelijk centrum geworden.

Ondanks dat alles zijn er overal sporen van de lange historie te vinden en in weerwil van de drukte van een moderne stad zijn er duidelijke verwijzingen naar de traditionele flamboyante Spaanse levensstijl in de vele barrios (oude wijken) met smalle straatjes en charmante huizen met balkons. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Sevilla om zelfs de meeste fanatieke monumentenbezoeker te bevredigen en het is mogelijk dagenlang rond te wandelen om de sfeer te proeven. Een weekendje Sevilla is dus eigenlijk veel te kort!

De Romeinse periode wordt vertegenwoordigd door verscheidende ruïnes, waaronder een aquaduct. Goed bewaarde overblijfselen van Itálica, 8 km buiten de stad, geven een prachtige indruk hoe het Romeinse Sevilla (toen nog Hispalis geheten) eruit moet hebben gezien. Moorse invloeden zijn overal te zien, met de Giraldaminaret als mooi voorbeeld. Deze toren, gebouwd met schuine muren om de muezzin te paard naar boven te kunnen laten gaan voordat hij de gelovigen tot het gebed opriep, werd omgebouwd tot klokkentoren voor de kathedraal nadat de Moren waren verjaagd. De 15e eeuwse kathedraal van Sevilla zelf is een enorme middeleeuwse gotische triomf, met een verbijsterend rijk verguld interieur.

Tegenover de kathedraal staat het Alcázar met prachtige tuinen, in de loop van de eeuwen ontstaan vanuit een Moors paleis. Andere speciale monumenten omvatten het 16e-eeuwse stadhuis en de oude Torre de Oro, een wachttoren aan de rivier. Er zijn ook veel mooie parken en tuinen in de stad, vooral het Parque Maria Luisa, in 1929 aangelegd voor de Spaanse-Amerikaanse wereldtentoonstelling.

Informatie weekendje Sevilla

Munteenheid: euro

Taal: Spaans

Tijdsverschil: geen

Klimaat: Subtropisch met zomerse temperaturen en zeer weinig neerslag van april t/m oktober. Gemiddelde maximum temperatuur in Sevilla in de zomer is ca 35 graden. 

Beste reistijd: april - juni en september - oktober

Vliegtijd: ca 3 uur (vanaf schiphol)

SEVILLA WEATHER
Booking.com

Belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten weekendje Sevilla

  • Natuurlijk mag een bezoek aan Plaza de Espana zeker niet ontbreken.
  • Een wandeling langs de rivier voor zeldzame rust en een ontspannen uitzicht op de stad – er zijn onderweg verscheidene aanlokkelijke parken.
  • De tapastour – die kun je zelf bedenken, want vrijwel elke bar biedt een selectie van deze verleidelijke snacks.
  • Een ontspannen tochtje door de stad in een traditioneel koetsje.
  • De Goede Week van Sevilla (Semana Santa) voor Pasen, een traditioneel Spaans feest dat zowel ernstig en plechtig is als prachtig luchthartig.
  • Het Museum van Schone Kunsten in een oud monnikenklooster, waar de op één na belangrijkste schilderijenverzameling van Spanje te vinden is (na die van het Prado in Madrid).
  • Eén van de beste van de vele kerken in Sevilla – de 13de eeuwse Santa Ana in de wijk Triana, met prachtige reredos.

Plattegrond met de belangrijkste bezienswaardigheden