Weersverwachting en sneeuwhoogte o.a. Gerlos en Mayrhofen

Sneeuwhoogte Zillertal Arena

Hier vindt u informatie over het weer en de sneeuwhoogte in het Zillertal (o.a. Gerlos en Mayrhofen). Het is het grootste skigebied van Oostenrijk en biedt zowel aan beginners, families met kinderen als aan de vergevorderde skiër genoeg mogelijkheden. Met de “Zillertaler Superskipas" kan u gebruik maken van alle liften en pistes in het Zillertal en het aangrenzende Tuxertal (Spieljoch, Hochfügen, Hochzillertal, Zillertal Arena, Horberg/Penken, Zillertal 3000, Hintertuxer Gletscher: 560 km piste). Sinds 2005 is er ook een verbinding van de skigebieden Hochzillertal en Hochfügen met als resultaat 166 km aaneengesloten piste, geschikt voor de meest fanatieke skiër!

Weersverwachting Zillertal

GERLOS WEATHER

Sneeuwhoogte Zillertal

Het Zillertal is een breed zijdal van het Inndal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het ongeveer dertig kilometer lange dal wordt doorstroomd door de rivier de Ziller. Het Zillertal buigt ongeveer veertig kilometer ten oosten van Innsbruck, bij Jenbach, vanuit het Unterinntal naar het zuiden af. Het dal reikt vanaf Strass im Zillertal tot aan Mayrhofen, waar het zich opsplitst in vier dalen: het Tuxertal, het Zemmtal, de Stillupgrund en de Zillergrund.

In het Zillertal bevinden zich tal van bekende wintersportbestemmingen als Kaltenbach, Stumm, Mayrhofen, Ramsau/Hippach, Fügen, Hochfügen, Gerlos, Wald/Königsleiten en centraal in het Zillertal ligt het gezellige dorpje Zell am Ziller, in het zeer gevarieerde Zillertal Arena skigebied met 155 km aaneengesloten skipistes.

Tussen alle verschillende dorpen rijden regelmatig skibussen waarvan u met uw skipas gratis gebruik kunt maken. Ook kunt u hiermee gratis met de trein van Jenbach naar Mayrhofen. In geval van slechte sneeuwomstandigheden biedt de gletsjer van Hintertux zelfs 100% sneeuwzekerheid (deze gletsjer is ook bij de skipas inbegrepen). In totaal omvat het Zillertal ongeveer 620 kilometer pistes. Bij voldoende sneeuw tot in het dal hebben ook langlaufers in het Zillertal oneindig veel mogelijkheden.