Weersverwachting en sneeuwhoogte

Sneeuwhoogte Arlberg

Hier vindt u informatie over het weer en de sneeuwhoogte voor een wintersport in o.a. Lech, Zurs en Sankt Anton. Arlberg behoort tot de topskigebieden in de Alpen. Het skigebied ligt op de grens van de Oostenrijkse provincies Vorarlberg en Tirol en staat bekend om zijn sneeuw zekerheid. De sneeuwcondities van de pistes zijn doorgaans uitstekend en dalafdalingen zijn vrijwel altijd mogelijk.

Weersverwachting Arlberg

LECH WEATHER

Sneeuwhoogte Arlberg

De westelijke helft van het skigebied strekt zich uit boven de mondaine dorpen Lech, Oberlech en Zürs en het gehucht Zug. De oostelijke helft is bereikbaar vanuit de après-ski hotspot St. Anton met zijn buurdorpjes St. Jakob en St. Christoph en vanuit het rustigere en goedkopere Stuben. De verbinding wordt gevormd door de skibus die pendelt tussen Zürs en Alpe Rauz.

Grofweg zijn de liefhebbers van blauwe pistes het beste bediend in Lech en Oberlech, terwijl de zwarte piste en off-piste fanaten het beste voor St. Anton kunnen kiezen. Ervaren skiërs en boarders kunnen met een berggids vanaf het hoogste punt van het skigebied, de Vallugagrat (2811m), een spectaculaire off-piste afdaling naar Zürs maken en daarmee de skibus omzeilen.

Meer in het algemeen is Ski Arlberg een waar off-piste paradijs: bovenop de 276 km pistes zijn er maar liefst 180 kilometer aan ongeprepareerde grotendeels wel gemarkeerde offpiste-routes.

Sankt Anton

De grootste plaats in het Arlberg gebied en de bakermat van het skiën in Oostenrijk. Hoewel het plaatsje een chique imago heeft, kent het een bruisend centrum en de diverse bars en discotheken zorgen voor uitstekende après-ski mogelijkheden. St. Anton am Arlberg is goed en snel te bereiken met zowel auto, trein als vliegtuig. De trein stopt zelfs midden in het dorp! De apres ski is met Mooserwirt legendarisch. Een klein stukje boven St Anton, langs piste 1, ligt, de Mooserwirt. Mooserwirt is van eind november tot begin mei iedere dag een groot feest! Vanaf half 4 start DJ Gerhard met de apres ski. Goedkoop naar St Anton op vakantie? Kijk bij onze hotel selecties.

Lech

Lech heeft in Nederland vooral bekendheid gekregen omdat de Koninklijke familie er op wintersport gaat. Lech is echter al sinds de jaren '30 een prominente wintersportplaats. Lech heeft een mondain karakter en veel eenvoudiger pistes dan St Anton. Maar ook heeft Lech moderne liftinstallaties (stoeltjesliften MET verwarming bijvoorbeeld).Het is via de officiele pistes niet mogelijk om van St Anton naar Lech te skien. Echter vanaf Alpe Rauz (bereikbaar vanaf St Anton via piste 17) gaat een gratis ski bus naar Lech (postamt). Lech heeft de uitstraling van een echt skidorp. Een riviertje stroomt tussen de hotels en boerderijen door. Ook in Lech is goedkopere accomodatie te vinden. Lech bestaat niet uit alleen maar dure hotels.

Zürs

Zürs is wat rustiger dan Lech. Het is een echt hoteldorp. Het is super sjiek en het aantal dagjesmensen is gelimiteerd, dus er is weinig drukte. Zurs bestaat uit slechts een aantal vijf sterrenhotels. Skien en snowboarden in het hooggelegen Zurs is een goed alternatief, voor als het in St Anton te druk is op de piste. Brede, frans aandoende pistes zijn in Zürs te vinden. Zürs is via een skibus of postbus vanuit St Anton te bereiken. De connectie Zürs-Lech gaat via een piste (skiroute) of de gratis skibus. In Zürs is weinig goedkopere accomodatie te vinden. Het bestaat maar uit enkele prijzige hotels.