Last minute aanbiedingen hotels op Vlieland

Weekendje Vlieland

Vindt hier de beste deals voor een weekendje Vlieland!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Een weekendje Vlieland? Hier vindt u last minute aanbiedingen van hotels voor een relaxte korte vakantie en tevens de weersverwachting Vlieland voor de komende week. Vlieland, tegenwoordig ook wel "Vlibiza" genoemd, is het smalste Waddeneiland. De afstand tussen Waddenzee en Noordzee is soms minder dan een kilometer. In tegenstelling tot de andere eilanden bestaat Vlieland dan ook alleen uit duin, waar heide, helm en duinoord een paarse waas overheen leggen. In het oosten van het eiland biedt het kort na 1900 aangelegde bos afwisseling in dit landschap.

Ten zuiden daarvan ligt het enige dorp, Oost-Vlieland, waar de boot uit Harlingen aankomt. Aan de hoofdstraat liggen veel oude panden. Eén daarvan is het Tromp's Huys (1576) dat eigendom was van de Amsterdamse Admiraliteit. Nu is hier een museum met antiek en 19de eeuwse schilderkunst gevestigd. Tussen de huizen liggen de 'gloppen' of stegen.

Uw auto meenemen voor een weekendje Vlieland is niet toegestaan, alleen eilanders zelf mogen hier autorijden. U bekijkt het eiland overigens toch het best op de fiets of wandelend. Vanuit Oost-Vlieland kunt u westwaarts over paden door duinen of langs de Waddenzee fietsen tot aan het Posthuys, waar in de 17de eeuw de post uit Amsterdam voor de op vertrek wachtende schepen aankwam. Verder naar het westen ligt het niet toegankelijke en militaire oefenterrein deVliehors. Hier lag vroeger het rijke dorp West-Vlieland, dat echter zodanig door de zee werd bedreigd dat het in 1736 werd verlaten. Nadien is het ook daadwerkelijk in de golven verdwenen.

Informatie dienstregeling boten van en naar Vlieland: Rederij Doeksen

Handige links:

Weer op Vlieland

Bij het plannen van een weekendje Vlieland wilt u natuurlijk graag weten wat voor weer het gaat worden. Hier vindt u het weer op Vlieland voor de komende week.

VLIELAND WEATHER

Bezienswaardigheden Vlieland

Tijdens een weekendje Vlieland kunt u de onderstaande bezienswaardigheden gaan bezichtigen:

Tromp's Huys

In dit pand in de Dorpsstraat is ook het gemeentemuseum gevestigd

De Vliehors

Zand, veel zand en (als er niet geschoten en gevlogen wordt) veel rust.

Jachthaven

Kijken naar de vele oude twee- en driemasters die nu voor pleziervaart worden gebruikt.

Vuurtoren

Het uitzicht over het eiland is werkelijk schitterend.