Last minute hotels en huisjes

Weekendje Terschelling

Booking.com

Op zoek naar een last minute hotel of vakantiehuis voor een weekendje Terschelling? Hier vindt u aanbiedingen van hotels en vakantiehuizen op Terschelling waar u kunt verblijven en genieten van een heerlijke vakantie. En tevens de weersverwachting voor Terschelling voor de komende week.

Terschelling is het op één na grootste Waddeneiland. Het noorden bestaat uit duinen waar vroeger 's zomers het vee werd geweid, dat overal (oerol) mocht grazen. Hieraan dankt het Oerolfestival, dat ieder jaar in juni wordt gehouden, zijn naam. Bij West, Formerum en Hoorn is het duin beplant met naald- en loofbos. In het zuiden liggen de polders en buiten de waddendijk de kwelders. Aan beide uiteinden van het eiland ligt een natuurgebied: in het westen de Noordvaarder en in het oosten de Boschplaat. Als u op een zonnige dag met laag tij vanaf Harlingen overvaart, ziet u op de zandplaten Richel en Jacobs Ruggen zeehonden zonnen.

De tocht eindigt in West-Terschelling. West is een echt waddendorp, met oude huisjes en in het midden een beroemde vuurtoren (1594), de Brandaris. Beklimmen of bezichtiging binnen is niet mogelijk maar dat kunt u goedmaken door het hoge Seinpaalduin achter het dorp te beklimmen.

De twee grootste dorpen na West zijn Midsland en Hoorn. Midsland wordt omringd door kleine gehuchtjes met intrigerende, uit de tijd van de kolonisering door de Friezen daterende namen als Hee, Horp en Kaart. Indrukwekkend is de terp met het kerkhof van Striep, waar in de 10de eeuw de eerste kerk van Terschelling werd gebouwd. De contouren zijn nog zichtbaar. Verder naar het oosten ligt Hoorn, met op de kerkterp, de fraaie 13de eeuwse gotisch-romaanse St.-Janskerk.

Meer informatie over dienstregeling boten van en naar Terschelling: Rederij Doeksen

Handige links:

Bezienswaardigheden Terschelling

Een weekendje Terschelling is eigenlijk te kort. Er is zoveel te doen op dit prachtige eiland. Hieronder vindt u een aantal hoogtepunten die zeker niet zouden mogen ontbreken:

# Stryper Kerkhof
Hier moeten in de 9de eeuw, de eerste bewoners van Terschelling hebben gewoond.

# Groene Strand

Het Groene Strand was aan het begin van de vorige eeuw een lang gerekte vlakte die van West tot aan De Noord Vaarder liep. Bij hoog water had de zee hier vrij toegang, bij laag water stroomde het overtollige duinwater via het riviertje naar zee.

# Museum 't Behouden Huys
In twee commandeurswoningen uit 1668 is een collectie over de geschiedenis van Terschelling samengebracht. De kamers zijn ingericht in Terschellinger stijl, voorzien van tegels, houtsnijwerk en pronkgoed. Ook aandacht voor de scheepvaart, de walvisvaart en de overwintering op Nova Zembla door de ontdekkingsreiziger Willem Barentz en zijn bemanning.

Weersverwachting Terschelling

Als u een weekendje Terschelling wilt plannen is het ook belangrijk om te weten wat het weer gaat doen. Hieronder vindt u het weer voor de komende week op Terschelling.

TERSCHELLING WEATHER