Last minute hotels en bungulows op Ameland

Weekendje Ameland

Booking.com

Bent u op zoek naar een last minute hotel of bungalow voor een weekendje Ameland? Hier vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden en aanbiedingen van hotels, bungalows en vakantiehuisjes op Ameland. Daarnaast vindt u hier de weersverwachting Ameland voor de komende week.

Ameland is een prachtig eiland met fraaie fiets- en wandelpaden door de duinen. De hoofdplaats is Nes, hier komt u aan met de boot vanaf Holwerd. Commandeurshuizen in het oude centrum herinneren aan de tijd dat menig eilander van de walvisvaart leefde. Wie het echte Ameland wil proeven, moet Hollum bezoeken. De Zuider- en de Oosterlaan ademen nog de sfeer van het verleden. Aan de zuidrand van het dorp ligt de kerk, omringd door een ovaal kerkhof met grafzerken waarop korstmossen de gelovige inscripties overwoekeren. Achter Hollum ligt het Reddingmuseum Abraham Fock, waar de nagedachtenis aan Amelands trots, de door paarden gelanceerde reddingsboot, door demonstraties levend wordt gehouden. De andere dorpen op Ameland zijn Buren en Ballum. In het oosten van het eiland ligt het natuurgebied het Oerd. Dit gebied wordt beschermd door het Fryske Gea en er wonen geen mensen. Vanaf Buren kunt u alleen per fiets of lopend het Oerd bereiken.

Voor een weekendje Ameland kunt kiezen uit vele hotels, campings, bungalowparken en vakantiehuizen. Tussen Nes en Buren bevinden zich tussen de duinen veel vakantiehuisjes, in sommige gevallen kun je beter spreken van villa's. Daarnaast bevinden zich een aantal grote vakantieparken op eiland: Boomhiemke (Hollum), Klein Vaarwater (Buren) en Ameland State (Nes). In Buren bevindt zich camping Kiekduun en in Nes ligt, vlakbij het strand, camping Duinoord. 


Belangrijkste bezienswaardigheden voor een weekendje Ameland:

  • Nes (centrum) 
  • begraafplaats Ballum 
  • hervormde kerk in Hollum 
  • vuurtoren bij Hollum 
  • Reddingsmuseum Abraham Fock en paardengraf bij Hollum 
  • Het Oerd 

Handige links:

Weersverwachting Ameland

Voor een weekendje Ameland wilt u natuurlijk graag weten wat het weer gaat worden. Hieronder vindt u de weersverwachting voor Ameland voor de komende week.

AMELAND WEATHER

Plattegrond Ameland met bezienswaardigheden