Informatie Jamaica

Hier vindt u informatie en inspiratie voor een vakantie Jamaica. Jamaica is het opwindendste eiland van het Caribisch gebied, met een unieke cultuur en keuken, rijke geschiedenis, spannend landschap, mooie stranden en heerlijke romantische accomodaties. Tijdens uw vakantie op Jamaica heeft u minstens een week nodig voor alle hoogtepunten die dit eiland te bieden heeft.

Jamaica heeft niets van de charme verloren die Ian Fleming erheen lokte – hij schreef zijn James Bond boeken in zijn huis niet ver van Ocho Rios. Gloeiendhete witte stranden gaan over in handwarm water in groen- blauwtinten; glinsterende watervallen bruisen door smaragdgroene wouden; beboste bergen reiken tot een hoogte van 2916 m; dat zijn de elementen die de schoonheid van Jamaica bepalen, maar er is ook het verrassende contrast met het droge, met cactussen begroeide zuidwesten van het eiland.

Van de tropische luiheid van het ontspannen Treasure Beach tot de hedonistische idylle van Negril: ieder toeristisch gebied heeft zijn eigen karakter. Waar u verblijft tijdens een vakantie Jamaica kan bepalend zijn voor uw ervaring. Gelukkig staat Jamaica zowel bekend om zijn luxe historische hotels die traditionele Britse thee serveren als om hippe boetiekhotels met een romantische ambiance en eigentijds decor. Veel reizigers gaan graag grootschalige all-inclusive complexen, terwijl anderen kiezen voor privé villa's die verscholen liggen aan kleine baaien, zo sereen als het diepst van hun gedachten.

Ver weg van de hotels kunt u naar Dunn's River Falls klimmen, waar het water over een kalkstenen trap naar het strand stroomt. Martha Brae River afzakken op een vlot van bamboe is ook zo'n essentiële Jamaica-ervaring. Werk aan uw golftechniek op de fairways die uitzien over de diepgroene zee of speur naar krokodillen en lamantijnen in de drassige wetlands van het Black Morass; ga snorkelen en scubaduiken tussen koraalriffen die wemelen van de tropische vissen. U kunt langs de kust dobberen op een zeilboot, glas rum in de hand, en 's avonds gaan dansen op de aanstekelijke ritmes van de reggae. Ga aan het eind van de dag naar de Negrilklippen aan het West End voor een live concert en zie de zon ondergaan in een gloed van vlammend oranje en purper.

Informatie Jamaica

Hoofdstad: Kingston

Oppervlakte: 10.991 km2

Aantal inwoners: ca 3.000.000

Officiële taal: Engels

Religie: Protestant (61%)

Munteenheid: Jamaicaanse dollar

Klimaat: Tropisch, koeler in het binnenland (zie hieronder het weerbericht Jamaica)

Tijdverschil: - 7 uur in dezomertijd en -6 uur in de wintertijd

Weer Jamaica - weersverwachting Kingston

JAMAICA WEATHER

Boek hier voordelig je hotel op Jamaica!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!