Bezienswaardigheden en weerbericht

Stedentrip Athene

Hier vindt u meer informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten voor een stedentrip Athene. Laat de aanvankelijke indruk van Athene je niet afleiden van deze prachtige stad. Aangezien zij de op zeven na grootste metropool van Europa is, lijkt Athene door de hitte en het drukke verkeer een saaie betonmassa die zich uitspreidt in de vlakte van Attica, aan de kust van Zuidoost-Griekenland. Maar neem de tijd om het centrum te verkennen, dat betrekkelijk klein is, en er komt een heel ander plaatje naar voren. Te beginnen bij het Syntagma, het centrale plein, ontdek je veel meer dan veel oude monumenten, hoewel er daarvan ook talloze zijn. 

's Werelds grootste culturele monument, het Parthenon, torent boven de stad uit boven op de Acropolis. Als je daar naartoe klimt door de smalle bochtige straatjes van Plaka, begeleid door levendige muziek uit bars, begin je de invloeden te begrijpen die de geschiedenis van deze opmerkelijke stad hebben bepaald. De sfeer is doordrenkt van een vrijwel oosterse charme – een mengeling van Byzantijnse kerken, neoclassicistische architectuur, oude moskeeën, taveernes en eenvoudig witte huizen. Even ten noorden vinden we de wijk Monastiraki met bazaars, een wijk die nog meer aan het Oosten doet denken en waar je één van de beste vlooienmarkten van Europa zult vinden. In scherp contrast daarmee vind je rond de hoek van Ermou, één van de chicste winkelstraten van Europa.

Athene is ene prachtige, drukke stad waar het leven zich buiten afspeelt. De bewoners zijn ontspannen, zelfverzekerd en beleefd, en er is dag en nacht een zinderend straatleven. Het verplichte kortstondige bezoek aan het Parthenon dat de meeste toeristen afleggen op weg naar de eilanden is volstrekt onvoldoende om de charme van het 'grootste dorp van Griekenland' te kunnen proeven.

Informatie stedentrip Athene

Munteenheid: euro

Taal: Grieks

Tijdsverschil: +1 uur

Klimaat: Subtropisch met zomerse temperaturen en zeer weinig neerslag van april t/m oktober, maar in de winter kan het er ook best sneeuwen! Gemiddelde maximum temperatuur in Athene in de zomer is ca 34 graden. (weersverwachtng Athene)

Beste reistijd: april - mei en eind september - oktober

Reistijd: vliegtuig: ca 3 uur en 15 minuten (rechtstreeks vanaf schiphol)

ATHÈNES WEATHER

Hoogtepunten stedentrip Athene

- Het Nationaal Archeologisch Museum – de mooiste verzameling oudheden ter wereld.
- De Romeinse Agora en de Toren der Winden
- De wijk Psyrri die toegang geeft tot Omania, een voormalige vervallen wijk, nu het hart van het moderne Atheense nachtleven. Hier vinden we de rebetadiko – nachtrestaurants, waar live underground- en experimentele muziek wordt gespeeld.
- Het uitzicht vanaf Lykavittós.
- Neem de metro – een ervaring op zich – van Omonia naar Piraeus, de grootste haven van Griekenland. Zie de schepen binnenkomen terwijl je geniet van een souvlaki en verken de beroemde wijk Kaminia.
- Kaap Sounion en de tempel van Poseidon (70 km van het stadcentrum)