Informatie, bezienswaardigheden, hoogtepunten en de weersverwachting voor Nice

Stedentrip Nice

Booking.com

Een stedentrip Nice? Hier vindt u informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten en de weersverwachting voor Nice. Deze stad aan de Franse Rivièra (de Côte d´Azur) werd rond 350 v. Chr. door de Grieken gesticht en kende vele heren voordat ze in 1860 deel ging uitmaken van Frankrijk. Nice bleek een trekpleister voor rijken van velerlei nationaliteit en een menigte vakantiegangers, waardoor het een zeer kosmopolitische stad is. 

Bezienswaardigheden stedentrip Nice

Hoewel er enkele overblijfselen zijn uit de tijd van voor het toerisme, is Nice qua monumenten nu niet echt moeders mooiste, hoewel de drukke oude binnenstad boven de haven een schilderachtig netwerk is van straatjes en steegjes met veel interessante huizen. Een ander opvallend monument is de barokke Chapelle de la Miséricorde, de 17e-eeuwse kathedraal met een ongewone klokkentoren en het Liscaripaleis, een roomtaart.

Maar de eigenlijke bestaansreden van Nice is doodeenvoudig – mensen een aangename mogelijkheid geven een opwindende mediterrane badplaats mee te maken. Alvorens een duik te nemen zijn twee waarschuwingen van kracht - zoek niet naar goedkoopte (niets is hier goedkoop) en zoek ook geen zandstranden (die zijn er niet). De stad is echter het toppunt van raffinement met prachtige hotels, klassieke 19e-eeuwse villa's, groene pleintjes met fonteintjes, de beroemde Promenade des Anglais langs de hoefijzervormige Baie des Anges, cafés en toprestaurants. Maar de stad is toch duidelijk niet meer zo exclusief als ze ooit was.

Voor de cultureel ingestelden heeft een stedentrip Nice veel te bieden. Het Musée Chagall bezit glas-in-lood van de beroemde kunstenaar. Er is een Matissemuseum en er is een Musée des Beaux-Arts, met het eerste afgietsel van De Kus van Rodin. Het Museum van Moderne en Hedendaagse kunst bij het busstation is ondergebracht in een passend spectaculair samenstel van vier torens. En dan weer terug naar zee!

Informatie stedentrip Nice

Taal: Frans

Klimaat: Nice heeft een mediterraan klimaat met gemiddeld warme zomers en de winters zijn ook nog steeds zeer aangenaam. Gemiddelde maximum temperatuur in Nice in de zomer is ca 27 graden. (zie hieronder het weerbericht van Nice)

Beste reistijd Nice: gehele jaar, meest aangenaam zijn mei - juni en september - oktober.

Reistijd: vliegtuig: ca 2 u (vanaf schiphol), auto: ca 12 u en 15 min (vanaf Utrecht)

Weersverwachting Nice

NICE WEATHER

Hoogtepunten stedentrip Nice

• Het uitzicht vanaf de kasteelruïne boven de haven - een aardige klim, maar de moeite waard.
• Een drukke dagmarkt op de Cours Saleya met versproducten en een grote selectie bloemen (op maandag antiquiteiten).
• De kathedraal St.-Nicolas – een indrukwekkende Russisch-orthodoxe klerk uit 1859, nu een nationaal Frans monument.
• De hooggelegen wijk Cimiez die duidelijk de klassiekste van Nice is.
• De plaatselijke specialiteit is pissaladière - een smakelijk gerecht van uien, ansjovis en olijven.
• Een ijsje of 70 (zoveel smaken zijn er) in de beroemde ijssalon Fenocchio tegenover de kathedraal.

Aanbiedingen stedentrip Nice