Bezienswaardigheden en het weer in Cannes

Weekendje Cannes

Booking.com

Stad: Cannes

Taal: Frans

Klimaat: Cannes heeft een mediterraan klimaat met gemiddeld warme zomers en de winters zijn ook nog steeds zeer aangenaam. Gemiddelde maximum temperatuur in Cannes in de zomer is ca 28 graden. (zie hieronder wat voor weer het wordt in Cannes)

Beste reistijd: mei - juni en september - oktober.

Reistijd: vliegtuig: ca 1 u en 55 minuten (rechtstreeks vanaf schiphol), auto: ca 12 u (vanaf Utrecht)

Een weekendje Cannes? Deze stad aan de Côte d'Azur, de Rivièra, herbergt het beroemde jaarlijkse filmfestival dat jaarlijks in mei plaats heeft. Cannes is, naast het filmfestival, bekend om haar prachtige zandstranden, die meestal toegang heffen om het plebs op afstand te houden. Dat is nogal een verschil met het begin van de 19e eeuw, toen het nog een boerendorpje was. Daarop werd het ontdekt door de aristocratie, die er exclusieve vakantievilla's lieten optrekken, en toen was het nog slechts een kwestie van tijd voordat Cannes een serieuze badplaats van standing werd, Tegenwoordig vinden we hightechindustrie boven op de heuvels, maar toerisme en dienstverlening aan beter gesitueerden blijft de voornaamste economische activiteit, gevoed door regelmatige festivals en tentoonstellingen die het hele jaar door plaatsvinden. Cannes is gecentreerd rond de oude haven. Tijdens een weekendje Cannes kunt u (gelukkig) gratis rondkijken in de haven, evenals genieten van de vele fraaie auto's die in Cannes rondrijden — noem een bedrag van een paar miljoen en je zult zien dat je in no time dat bedrag kunt bereiken door de waarde van de dure auto's op te tellen die je hebt gezien. Vanaf de haven lopen de Croisette en het strand een eind rond de baai, de bekende Rade de Cannes, De Boulevard Jean Hibert gaat de andere kant op, langs enkele van de mooiste stranden.

Le Suquet lijkt nog het meest op een oud stadscentrum en ligt aan de westkant van de haven. Dit lijkt wel middeleeuws, met smalle straatjes rond de heuvel. Vanaf de top daarvan heb je een prachtig uitzicht. Staande op de vestingmuur voor de kerk kun je de stad, de haven, de baai en de Cap de la Croisette zien, naar het westen de Golfe de la Napoule en het Massif de l'Esterel.

Cannes is een paradijs voor publiek dat naar het chicste van het chicste zoekt (en het kan betalen), Etalage kijken is natuurlijk gratis en de straten waar je dat het beste kunt doen zijn de Rue d'Antibes, de Rue Félix Faure en de Boulevard de la Croisette.

Activiteiten en bezienswaardigheden Cannes

Tijdens een weekendje Cannes kunt u de volgende bezienswaardigheden en activiteiten gaan ondernemen:

  • De markten, voor het idee van een beetje normaal leven in Cannes - de overdekte markt in Forville, de openluchtmarkt op de Place Gambetta of de zaterdagse vlooienmarkt aan Sur Les Allées bij de haven.
  • Een boottochtje naar de Îles de Lérin, een groepje van vier eilanden voor de kust van Cannes - met onder andere de cel waar de man met het ijzeren masker was opgesloten (op het Île-Ste,-Marguerite).
  • De begraafplaats van de Grand Jas aan de Avenue de Grasse - met enkele prachtige beelden en grafmonumenten,
  • Interessante kerken - Notre-Damedu-Bon-Voyage (18e eeuw), NotreDame-de-l'Espérance en de Russische kerk van Alexander III.
  • Even een kijkje in het Palais des Festivals (waar de sterren samenkomen) en het Carlton Hotel (waar ze logeren) - zoals ze hier zeggen: als je de prijs van een kamer moet vragen, dan kun je je die niet veroorloven.

Klimaat Cannes

Cannes heeft een mediterraan klimaat met gemiddeld warme zomers en de winters zijn ook nog steeds zeer aangenaam. Gemiddelde maximum temperatuur in Cannes in de zomer is ca 28 graden. Het voor- en najaar zijn ideaal om een weekendje Cannes te plannen.

CANNES WEATHER

Hotels Cannes

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!