Informatie en bezienswaardigheden

Vakantie Frankrijk

Informatie vakantie Frankrijk

Hoofdstad: Parijs

Aantal inwoners: ca 63 miljoen

Oppervlakte: 551.500 km2

Staatsvorm: Constitutionle republiek

Religie: Katholiek (62%), Islam (6%)

Taal: Frans

Munteenheid: Euro

Op vakantie naar Frankrijk? Hier vindt u handige informatie en de belangrijkste bezienswaardigheden. Door het coronavirus veranderen de reismaatregelen voortdurend. Controleer dus vooraf aan uw vetrek het laatste reisadvies en ga wijs op reis naar Frankrijk.

De beste pleitbezorgers voor een vakantie Frankrijk zijn de Fransen zelf, overtuigd als ze ervan zijn dat hun manier van leven de beste is en hun land het beschaafdste ter wereld. Eten en wijn zijn met recht beroemd, terwijl Franse literatuur, kunst, film en architectuur zowel diepgravend als provocatief kunnen zijn. Frankrijk is een land dat de geest prikkelt en de zinnen streelt.

Frankrijk behoort tot zowel Noord- als Zuid-Europa, met streken als Bretagne, met zijn erfenis van de Keltische zeevaart, het Duits aandoende Elzas-Lotharingen tot het zonnige zuiden van de Middellandse Zee en de pieken van de Alpen en Pyreneeën. Parijs is hiervan de spil met zijn opwindende klimaat, hoge levenstempo en beruchte norsheid van zijn inwoners. Terwijl het leven in Frankrijk meer verstedelijkt en industrialiseert, groeit ook de behoefte om oude tradities te beschermen en het landleven te herwaarderen. Het beeld van het leven buiten de stad - douceur de vivre (het goede leven), lange tafels in de zon, met wijn en verhalen - is voor zowel Fransen als toeristen nog altijd verleidelijk.

Handige links:

Bezienswaardigheden Frankrijk

Wie Frankrijk zegt, heeft het meestal over Parijs, een prachtige stad vol bezienswaardigheden. Maar Frankrijk heeft meer te bieden. Ontdek tijdens uw vakantie de verschillende Franse streken met elk zijn eigen charme en aantrekkingskracht.

# Parijs

Wat is een vakantie Frankrijk, zonder een bezoek aan Parijs? Wereldberoemde musea, prachtige bezienswaardigheden en lekker eten... In Parijs weten ze hoe ze toeristen moeten verwennen. Parijs is één van de belangrijkste en grootste steden van Europa, en is al eeuwen de plaats bij uitstek voor verliefden en kunstenaars. De stad is één en al cultuur, met diverse kunstschatten en wereldberoemde musea. Zo is er het Louvre met de Mona Lisa en Centre Pompidou gekend voor de indrukwekkende collectie moderne kunst. In Montmartre, de artistieke wijk van Parijs, wonen heel wat bekende en minder bekende kunstenaars.

Behalve de vele musea heeft Parijs ook tal van bezienswaardigheden die u zeker moet zien tijdens u bezoek aan de stad. Zo is er de Eifeltoren, met een prachtig uitzicht over de stad, de Champs Elysees met de Arc de Triomph en de twee prachtige kerken: de Sacré Coeur en de Notre Dame. Ook een romantische avondwandeling langs de Seine is een echte aanrader en voor diverse uitgaansmogelijkheden moet u naar het Quartier Latin.

# Normandie

Met z'n 500 km lange kust, z'n groene achterland en z'n karakteristieke dorpen blijft Normandie één van de favoriete vakantiebestemmingen. Er is hier zo veel te doen: uitwaaien op het strand, een weekendje relaxen met vriendinnen, geschiedenis snuiven met de kinderen bij de landingsstranden of de Mont Saint-Michel, winkelen in Rouen of Caen en over vlooienmarkten struinen. Voeg daarbij nog de marktjes met streekkazen en cider, de gezellige terrasjes en de knusse restaurantjes, en u weet waarom Normandie elk jaar weer de harten van vele toeristen weet te veroveren. Het goede leven is dichterbij dan u denkt.

# Bourgogne

De Bourgogne blijft u verbazen. Het hele jaar door vindt u er bijzondere wijnen, een verfijnde keuken, een rijke cultuur en heel diverse landschappen. Of u de streek nu op de fiets, met de auto, per boot of trein bezoekt u zult er een unieke en veelzijdige vakantie beleven.

# Lorraine

In de beschutting van de Vogezen liggen de drie regionale natuurparken van Lorraine, die 's zomers groen en 's winters sneeuwwit zijn. Er zijn immense verlaten bossen en grote meren. Houdt u meer van de stad? Dan mag u Metz en Nancy niet missen, twee grote steden met heel verschillende uitstralingen. Lorraine, op slechts 5 uur rijden van Utrecht, is een ideale vakantie bestemming voor wie houdt van ongerepte natuur, karaktervolle streken en mooie stadjes buit de gebaande paden.

# Loirestreek

De Franse koningen waren al bekend met het Loiredal: een ongerepte rivier, bossen en tuinen, overheerlijke streekproducten... Nu heeft het stroomgebiedvan de Loire een uitzonderlijk ruik cultureel erfgoed, zoals het Chateau de Chambord en de historische steden Orléans, Blois en Tours. Met een lengte van 280 km en een oppervlakte van 800 km2 is het Loiredal het grootste Franse monument dat door de Unesco als werelderfgoed is erkend: een levend cultuurlandschap. Ontdek het zelf en geniet van een vakantie op z'n Frans.

# Pays de la Loire

In de Pays de la Loire mondt de Loire uit in de Atlantische Oceaan. U kunt deze streek ontdekken via La Loire a Vélo, een fietsroute met 800 km veilige en gemarkeerde wegen. Ile d'Yue, Ile de Noirmoutier en de fijne zandstranden van het schiereiland Guérande tot daan de Vendée staand garant voor strandplezier en watersporten. Ook de steden hebben mooie verrassingen in petto. Het levendige Nantes, het aangename Angers, het magische Le Mans met de voorstelling La Nuit des Chimeres, paardenstad Saumur en de abdij van Fontevraud, een van de grootste kloosters van Europa.

# Poitou-Charentes

Ontdek de unieke vakantiesfeer van La Rochelle en de Atlantische stranden van Poitou-Charentes. De meer dan 400 km lange kustlijn en het milde zeeklimaat maken deze regio tot een heerlijke bestemming. Voor wie het zand te heet onder de voeten wordt, is het heerlijk toeven in de dennenbossen. Aan de rustige stranden liggen ondiepe baaien, beschut tegen de woeste golven van de oceaan. Een droomplek voor een onvergetelijke strandvakantie met het hele gezin.

# Auvergne

Op zeven uur rijden of slechts anderhalf uur vliegen van Amsterdam vindt u een ongerepte wereld.... in de Auvergne! De groene landschappen en het gevarieerde reliëf vormen de ideale omgeving voor de ware natuurliefhebber. U kunt er genieten van een natuurvakantie, een weldaad voor het lichaam en geest!

# Rhone-Alpes

Rhone-Alpes vormt een kruispunt in Europa. De regio heeft 2 internationale vliegvelden (Lyon en Geneve), een uitgestrekt wegennetwerk en is uitzonderlijk goed met de trein te bereiken. Kunst- en cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in Lyon, dat is opgenomen in het werelderfgoed van de Unesco en waar in september de biënnale van de hedendaagse kunst wordt gehouden. Maar ook in Annecy, Grenoble, Chambéry en Saint-Etienne, dat onlangs door de Unesco is onderscheiden als 'creatieve designstad'; slechts negen steden ter wereld verkregen deze onderscheiding.

# Ardeche-Drome

De Ardeche en de Drome: twee verleidelijke departementen tussen Lyon en Avignon. De Ardeche is de naam van een rivier die door prachtige kloven slingert, maar ook een hoogvlakte met oude vulkanische toppen en de steile hellingen van de Les Boutieres in de Ardeche Verte. In de Drome ontmoeten de Alpen en de Provence elkaar: u vindt er typisch Provencaalse geuren en kleuren, en overal komt u art de vivre, authenticiteit, gastronomie, wijnen en karakteristieke dorpjes tegen. En in de ongerepte natuur zult u zin krijgen in allerlei buitenactiviteiten.

# Savoie Mont Blanc

In de zomermaanden naar de Savoie Mont Blanc: een paradijs van bergen en dalen. Van de grote meren tot de hoogste bergtoppen is de natuur er bijzonder rijk. Van het voorjaar tot de herfst wordt een groot aantal excursies en activiteiten aangeboden: wandelingen, legendarische autoroutes, fietstochten over groene wegen of over befaamde bergpassen, moutainbiken, watersporten, parapente, het cultureel erfgoed, de wijnstreek, welnesskuren, golf... Kortom laat u verleiden en stel u eigen unieke vakantie samen.

# Aquitaine

De kustlijn van de Aquitaine strekt zich uit over 270 km, van de monding van de Gironde tot in Frans Baskenland aan de Spaanse grens. In het binnenland, op een paar kilometer van de stranden, liggen grote meren en uitgestrekte pijnbossen. Voor een culturele vakantie bezoekt u Bordeaux, prehistorische grotten en middeleeuwse kastelen in de Dordogne of karakteristieke dorpjes in Baskenland. Voor een actieve vakantie kunt u kiezen uit fietsen en surfen in Les Landes, riviertochten op het Canal de Garonne en wandeltochten of rafting in de Pyreneeën.

# Cote d'Azur

De Cote d'Azur is zonder twijfel het bekendste stukje kustlijn van Europa. Bijna iedereen die de laatste 100 jaar iets te betekenen had bezweek voor zijn allure en glamour. Tegenwoordig wordt de Cote d'Azur het hele jaar door druk bezocht, met de stranden en het nachtleven als populairste attracties. De Franse Riviera tussen Cannes en Menton vormt nog steeds de speelplaats van de rich and famous. In het hart ligt het bruisende Nice, met recht betiteld als 'de hoofdstad van de Cote'.

# Corsica

Op slechts 2 uur vliegen van Amsterdam ligt Corsica. Het eiland heeft adembenemende landschappen en een heerlijke art de vivre en culinaire gewoontes. Elk moment van de dag kunt u er volop genieten, of u nu lekker luiert of aan sport doet, aan een verlaten kreek, in de majestueuze bergen of in een van de karakteristieke dorpen. Alsof de tijd er stil staat.

MARSEILLE WEATHER