Belgie

Informatie België

Hoofdstad: Brussel

Aantal inwoners: ca 11,3 miljoen

Staatsvorm: Federale Monarchie

Religie: Rooms Katholiek (57%)

Munteenheid: Euro

Taal: Nederlands, Frans en Duits

Met name de stedentrips en weekendjes weg naar Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent, de Belgische Ardennen en de kust van België zijn bekende bestemmingen. Maar voordat u vertrekt controleer vooraf goed het reisadvies. Ga naar wijs op reis naar Belgie.

Onze zuiderburen hebben niet alleen de bovenstaande beziendwaardigheden te bieden. In het Noorden ligt Vlaanderen. Hier is het landschap redelijk vlak en lopen er vele rivieren door het landschap. Aan de westkant grenst het aan de Noordzee, Hier zijn dan ook vele badplaatsen te vinden. Verder heeft Vlaanderen de steden Antwerpen, Brugge en Gent, rijk aan kunst en cultuur.

Ardennen
Meer naar het zuiden ligt Wallonië. Hier liggen de Ardennen. Veel Nederlanders gaan graag op vakantie of een weekendje weg naar de Ardennen. De Ardennen vormen een bosrijk laaggebergte in België (waarvan het grootste deel in Wallonië ligt), Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van een massief van leisteen waartoe ook het ten oosten van de Ardennen in Duitsland gelegen Eifelgebergte behoort. Het landschap van de Ardennen is meer heuvelachtig en rijk aan bossen, rivieren, grotten en kastelen. De bekende steden zijn Luik en Namen.

Beide gebieden hebben voldoende aan cultuur, natuur en sfeer te bieden. België, voor een gezellige en sfeervolle vakantie.

Eten en drinken
In traditionele Belgische gerechten zijn invloeden uit de Franse en Duitse keuken terug te vinden. Er wordt vooral veel vis en vlees gegeten. Een wereldwijd bekend gerecht dat (volgens de Belgen) uit België komt zijn de Belgische frieten. Ander goed bekende Belgische producten zijn het Belgische bier en de Belgische bonbons.

Handige links

Booking.com