Informatie, bezienswaardighedenm hoogtepunten en de weersverwachting

Weekendje Trier

Booking.com

Taal: Duits

Klimaat: Trier heeft een gematigd zeeklimaat met relatief weinig verschil in temperatuur tussen de winter en zomer. Gemiddelde maximum temperatuur in Trier in de zomer is ca 24 graden. (zie hieronder het weerbericht van Trier)

Beste reistijd weekendje Trier: gehele jaar, meest aangenaam van mei t/m september.

Reistijd: auto: ca 3 u en 30 min (vanaf Utrecht)

TRIER WEATHER

Een weekendje Trier? Hier vindt u informatie en tips over de belangrijkste bezienswaardigheden, hoogtepunten en de weersverwachting.Trier behoort tot de steden die zich de oudste van Duitsland mogen noemen. De stad werd gesticht in of voor 16 v. Chr, eerder als stad dan als nederzetting of militair kamp. Zij ligt voornamelijk aan de rechteroever van de Moezel, in de buurt van Luxemburg, tussen lage heuvels bedekt met wijngaarden die de beroemde plaatselijke witte wijn voortbrengen. Eén van de beroemste inwoners van Trier was Karl Marx, de grondlegger van het communisme. Hij is in 1818 in Trier geboren. 

Tips bezienswaardigheden weekendje Trier

Trier werd door de Romeinen gesticht (verscheidende keizers hebben hier gewoond) en er zijn overal resten uit die tijd te zien, zoals de verbazend goed bewaarde Porta Nigra, de oude stadspoort, de brug over de rivier (nog steeds in gebruik), een amfitheater, een stukje stadsmuur en ruïnes van Romeinse baden. Afgezien daarvan zijn er Romeinse elementen in twee grote kerken – de St.-Petersdom en de massieve Constantijnbasiliek, daterend van omstreeks 300 n. Chr. De Romeinse gebouwen en de kathedraal zjn gezamenlijke Unesco-Werelderfgoed.

Er zijn nog andere belangrijke kerken in Trier, dat in de middeleeuwen een belangrijk religieus centrum was. De Lieffrauenkirche is één van de belangrijkste gotische gebouwen in Duitsland, en is gebouwd in Franse stijl. De St.-Gangolf staat aan één van de mooiste oude marktpleintjes van Duitsland en was ooit net zo mooi al de kathedraal. De abdijkerk van St.-Matthias is nog steeds een klooster, waar genoemde apostel begraven zou liggen. Veel rooms-katholieke pelgrims gaan naar Trier om de relikwie van de Heilige Rok in de kathedraal te eren.

De aantrekkelijkheid van deze mooie stad kan worden afgeleid uit het feit dat er jaarlijks zo'n 3 miljoen bezoekers komen. Trier kan ze allemaal hebben, want er zijn veel open buffetten, een brede keuze aan restaurants en een druk straatleven. Er zijn verscheidende festivals, zoals het Altstadfest, waaraan de hele stad deelneemt.

Hoogtepunten weekendje Trier

  • Het landesmusuem, een onvergelijkbare collectie Romeinse artefacten
  • Een prachtige oude middeleeuwse kraan aan de oever, gebouwd in 1413, op ronde voet met draaiende bovenkant – deze wordt de oude kraan genoemd om 'm te onderscheiden van andere oude kranen
  • Een prachtig uitzicht op de rivier, het dal en de stad vanaf de duizelingwekkend hoge 19e eeuwse Mariensäule, op een beboste heuvel aan de overkant van de Moezel
  • Het bisschoppelijk paleis bij de kathedraal, in een voormalige Pruisische gevangenis, met nu een collectie christelijke kunst.
  • Een tochtje over de rivier voor sprookjesachtige kastelen en prachtige landschappen.