Informatie, hoogtepunten en bezienswaardigheden 

Weekendje Hamburg

Booking.com

Hier vindt u tips, informatie, bezienswaardigheden en aanbiedingen voor een weekendje Hamburg. Deze stad is beslist één van de drukste steden van Duitsland. Hamburg is de op één grootste stad van het land, strategisch gelegen, met Midden-Europa naar het zuiden, Scandinavië naar het noorden, de Oostzee in het Oosten en de Noorzee in het westen. Hamburg ligt aan de samenloop van de Elbe, de Alster en de Bille, en is het commerciële en culturele centrum van Noord-Duitsland. 

Hoewel de stad door Karel de Grote in de 9e eeuw is gesticht als verdedigingswerk, ontwikkelde Hamburg zich 1000 jaar lang eigenlijk nauwelijks, om pas in de 19de eeuw bliksemsnel te groeien en op twee na grootste haven van Europa te worden (tegenwoordig de op één na grootste), hoewel ze 90 km van zee aan de diepe Elbe ligt. Met drie rivieren, grachten en twee meren is er altijd water te vinden in de stad.

Informatie weekendje Hamburg

Taal: Duits

Klimaat: Hamburg heeft zeeklimaat met relatief weinig verschil in temperatuur tussen de winter en zomer. Gemiddelde maximum temperatuur in Hamburg in de zomer is ca 21-22 graden. (zie hieronder het weerbericht van Hamburg)

Beste reistijd weekendje Hamburg: gehele jaar, meest aangenaam van mei t/m september.

Reistijd: vliegtuig: ca 1 u (vanaf schiphol), auto: ca 4 uur (vanaf Utrecht) en trein: ca 5 u en 15 min. (vanaf Amsterdam CS)

HAMBURG WEATHER

Bezienswaardigheden weekendje Hamburg

Tijdens uw bezoek aan Hamburg kunt u de volgende bezienswaardigheden gaan bekijken.

Het is een stad waar hard wordt gewerkt en die niet een echt voor de hand liggende bestemming voor een stedentrip lijkt, hoewel er pogingen gedaan zijn haar aantrekkingskracht te verhogen. Veel mensen komen hier voor specifieke activiteiten zoals concerten, sportieve evenementen, congressen of tentoonstellingen, en Hamburg huisvest dan ook twee van de populairste attracties van Duitsland. De havenwijk heeft een prachtige promenade, de Landungsbrücken. En dan is er natuurlijk de beroemde en beruchte Reeperbahn, de grootste hoerenwijk van Europa en het centrum van het nachtleven van de stad, met veel theaters, bars en clubs.

Hamburg staat niet echt bol van spectaculaire monumenten, vooral ten gevolg van de verwoestende brand in 1842, de daarop volgende wederopbouw en de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Maar er is nog genoeg te zien, waaronder de Speicherstadt (met indrukwekkende oude pakhuizen), het Museum für Hamburgische Geschichte, de Kunsthalle, een prachtig Rathaus, het Kontorhaus uit 1922 in de vorm van een schip, een van de weinige nog bestaande middeleeuwse straatjes (Krameramtsstuben), de Wallanlagen (een park met de resten van oude stadswallen, de gerenommeerde Hamburgse dierentuin en de Deichtor Hallen (een voormalige markt, nu gewijd aan moderne kunst en fotografie).

Hoogtepunten weekendje Hamburg

- Een rondvaart door de haven en/of de grachten voor een heel andere kijk op de havenstad (of neem een veerboot van HADAG)
- Een ritje in de bovengrondse U-Bahn van Rödingsmarkt naar Landungsbrücken – met een prachtig uitzicht over de haven
- De barokke St. –Michaeliskirche, één van de mooiste kerken in Noord Duitsland, uit de 17e eeuw.
- Blankenese is een schilderachtig voormalig vissersdorp aan de Elbe met smalle straatjes, mooie huisjes en strandjes.
- De Alster Arkaden, een prachtig 19e eeuws winkelcentrum met zuilen, aan de oever van het meer, na de grote brand in 1842 gebouwd.
- De oude Elbetunnel, die te voet kan worden gedaan – met een prachtig uitzicht op de stad bij de Steinwerderingang.