Bezienswaardigheden en tips

Weekendje Düsseldorf

Booking.com

Een weekendje Düsseldorf? Waarom niet, u bent er namelijk zo. En u zult zeker niet teleurgesteld worden. Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen en staat bekend als winkelstad. Alhoewel in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog zware verwoestingen hebben aangericht, zijn grote delen van de Altstadt zeer sfeervol, zeker tijdens de traditionele Kerstmarkt. Maar Düsseldorf is niet alleen bedoeld voor de shoppers, de stad heeft veel bezienswaardigheden zoals, een wereldberoemde kunstmuseum en enkele historische gebouwen. Het is dan ook zeker een aanrader om een weekend Düsseldorf te bezichtigen.

Informatie Dusseldorf

Taal: Duits

Klimaat: Düsseldorf heeft een gematigd zeeklimaat met relatief weinig verschil in temperatuur tussen de winter en zomer. Gemiddelde maximum temperatuur in Düsseldorf in de zomer is ca 23 graden. (zie hieronder het weerbericht van Düsseldorf)

Beste reistijd weekendje Dusseldorf: gehele jaar, meest aangenaam van mei t/m september.

Reistijd: vliegtuig: ca 40 min (vanaf schiphol), auto: ca 2 uur (vanaf Utrecht) en trein: ca 2 u en 15 min. (vanaf Amsterdam CS)

DÜSSELDORF WEATHER

Bezienswaardigheden weekendje Düsseldorf

In Düsseldorf zijn er veel bezienswaardigheden te vinden. Dus heb je in het weekend nog niks gepland, dan is Düsseldorf zeker een aanrader! Wanneer je in Düsseldorf bent en je wilt wat bezienswaardigheden bezichtigen bezoek dan het Museum Kunst Palast. Bij het museum vind je een deel van de collectie schilderijen van keurvorst Johann Wilhelm von der Pfalz. Ook Nederlandse kunstenaars zijn hier goed vertegenwoordigd. In het museum vind je niet alleen schilderijen maar ook designmeubels en industriële ontwerpen uit de tweede helft van de 20e eeuw. Verder is er een moderne kunst tentoongesteld zoals, objecten, foto exposities en video installaties. Kortom, een dagje om niet te vergeten!

Altstadt
De Altstadt is het historische centrum van Düsseldorf. Het is slechts een halve vierkante meter groot, maar het is een trekpleister van historische gebouwen, smalle straatjes, leuke winkeltjes en een groot aantal cafés, bars en restaurants. In Altstadt kun je heerlijk winkelen, er zijn winkels gevestigd van beter betaalbare prijzen. Ook zijn er veel terrasjes waar je heerlijk kunt zitten en van je biertje genieten. Rond het station vind je een aantal goedkope buitenlandse eethuizen waar je onder andere bratwurst kan kopen.

Rheinturm
Voor een perfect uitzicht over de stad kun je het best de Rheinturm bezoeken. De toren is gevestigd midden in de wijk Medienhafen. De toren bevindt zich op een hoogte van 234 meter. Op 166 meter hoogte bevindt zich een uitzichts platform met zelfbedieningsrestaurant. Dus, wil jij heel Düsseldorf bekijken vanuit één punt dan is de toren van Rheinturm zeker een aanrader!

Eten en drinken

Voor een hapje of drankje en gezelligheid zit je bij Düsseldorf zit je goed. Düsseldorf is namelijk benoemd tot 's werelds langste bar van de wereld. In een redelijk kleine wijk zijn er ongeveer 200 horecazaken gevestigd. Uitgaan tijdens een weekendje Düsseldorf doe je in de vele nachtclubs en discotheken in de Altstadt. Lust je wel een biertje, dan kun je het beste een bezoekje brengen aan Uerige in de Bergerstrasse. Uerige serveert alleen het eigen bier, appelsap en water. Ook kun je hier een aantal traditionele hapjes proberen zoals, Schweinskopfsülze en Volkornbrot met Griebenschmalz.