De 6 belangrijkste bezienswaardigheden van Cuba!

Bezienswaardigheden Cuba

Hier vindt u een overzicht van de 6 belangrijkste bezienswaardigheden van Cuba:

1. Havana 

Havana, de sfeervolle hoofdstad van Cuba, herbergt een schat aan koloniale bezienswaardigheden en is qua architectuur één van de interessantste steden van het Caribische gebied. De typische "jaren vijftig" sfeer in de stad is fascinerend en de vergane glorie werkt betoverend. Een deel van de stad is door de UNESCO uitgeroepen tot monument. De stad bestaat uit twee delen. In Oud Havana liggen de bezienswaardigheden, allen op loopafstand van elkaar. Een bezoek aan het Museo de la Revolucion en het Capitolio Nacional mag niet ontbreken. In het nieuwe deel van Havana is het Plaza de la Revolucion zeker een bezoekje waard.

Ook 's avonds is Havana de moeite waard, met salsa muziek in de barretjes en beroemde nachtclubs. Heel bekend is Bodeguita del Medio, waar de beroemde schrijver Ernest Hemingway zijn favoriete drankje de Mojito kwam drinken. Ook een bezoek aan de wereldberoemde Club Tropicana is de moeite waard.

2. ​Varadero 

Varadero heeft bijna 20 kilometer strand, met helderblauw water en groene palmbomen en wordt in Cuba ook wel Playa Azul genoemd. Een betere afsluiting van je reis kan je je bijna niet voorstellen. Het is de oudste en belangrijkste strandplaats van Cuba, met vele mogelijkheden om je te vermaken, zowel 's avonds als overdag. Varadero ligt op slechts 140 kilometer (ca. 2 uur rijden) van Havana.

3. Pinar del Rio 

Pinar del Río ligt ten zuidwesten van Havana en is het centrum van tabaksplantages. In de prachtige omgeving, met groene valleien, ondergrondse rivieren en 'Mogotes' (steile, groene heuvels met ronde toppen) kan je prachtige wandelingen maken. De vallei Viñales is tot een Cultureel Heritage Site verklaard door de Unesco.

4. Santiago de Cuba 

Santiago de Cuba ligt helemaal op het oostelijke puntje van het eiland. Het is de op één na grootste stad met een mix van Caribbean en mestizo bevolking, omringd door de bergen en de zee. Het is een stad met een eigen rythme, waar muziek en carnivals een belangrijke rol spelen. Een bezoek aan het El Morro kasteel, het museum van de 26e juli en het Nationale Park Baconao zijn ook echte aanraders.

5. Trinidad 

Deze historische stad wordt ook wel een levend museum genoemd en staat op de lijst van beschermde steden van de Unesco. Het stadje is opgericht in 1514 en koloniale centrum met de keien straatjes is zeer de moeite waard.

6. Baracoa

Deze oudste stad van Cuba ligt op het meest oostelijke punt van het eiland. Het stadje is beroemd om de indrukwekkende, afgevlakte rotsformatie 'el Yunque'. Het mooiste uitzicht heb je vanaf het terras van het voormalige 18e eeuwse fort op een heuvel boven de stad, nu het hotel El Castillo. Baracoa wordt door de afgelegen ligging door wat minder toeristen bezocht en is een echte aanrader.

Reageer

Deel hier je tips, ervaringen of vragen over bezienswaardigheden in Cuba:

Weer en klimaat in Cuba

Het actuele weer in Havana

weersverwachting cuba
Vandaag
Onbekend
- °c
Vandaag
Onbekend
- °c

Boek hier voordelig uw accommodatie op Cuba!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!