Bezienswaardigheden en hoogtepunten

Informatie en tips San Francisco

Hier vindt u informatie en tips voor reizen naar San Francisco. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten voor San Francisco. Welk beeld je ook van San Francisco hebt voor dat je er komt, je zult merken dat het niet onderdoet voor de realiteit. De Golden Gate Bridge is zeker zo spectaculair als je dacht, de heuvels zijn zo steil als je je voorstelde, en er zijn inderdaad nog hippieachtige types op zoek naar zichzelf rond Haight-Ashbury. Het wekt geen verbazing dat San Francisco altijd deel uitmaakt van de top van toeristische bestemmingen in de wereld.

Informatie San Francisco

Munteenheid: US dollar

Taal: Engels

Tijdsverschil: - 9 uur

Klimaat: San Francisco heeft een gematigd zeeklimaat met redelijk koele zomers en milde winters. Gemiddelde maximum temperatuur in San Francisco in de zomer is ca 20 graden. (zie hieronder de weersverwachting voor San Francisco)

Beste reistijd stedentrip San Francisco: juni t/m oktober

Vliegtijd: ca 11 uur (vanaf schiphol)

SAN FRANCISCO WEATHER
Booking.com

Bezienswaardigheden San Francisco

Ondanks het feit dat de stad dichtbevolkt is, maken de ligging van de stad aan de kust, de parken en de manier waarop de heuvels ervoor zorgen dat je nooit verder dan een paar straten kunt kijken, dat de stad er meer uitziet als een kleine stad dan als een wereldstad met meer dan 4 miljoen inwoners.

Tot de hoogtepunten van een reis hiernaartoe behoren het verplichte bezoek aan de gevangenis 'waaruit je niet kon ontsnappen' van Alcatraz Island en een ritje over de Golden Gate Bridge, dat je moet bewaren voor een zonnige dag. Het Golden Gate Park huisvest het M.H. de Young Museum en een van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Ook is het een geweldige plek om te picknicken. In het park loopt een kudde bizons rond.

North Beach (ook bekend als Little Italy) en Chinatown zijn buurten die een bezoek waard zijn. In de Castro vind je een welvarende cafécultuur en heel veel kleine galeries. Ook is het een van de gebieden in de stad waarop homo's zich richten.Voor de regionale specialiteit, Dungeness krabben, moet je naar Fisherman's Wharf. Die kun je daar eten terwijl je kijkt hoe de zeeleeuwen lui in de zon liggen.

Het Museum of Modern Art is gevestigd in een opvallend gebouw in South of Market, terwijl het Palace of Fine Arts zich in Pacific Heights bevindt en over de Golden Gate Bridge uitkijkt. Het heeft een populair wetenschapsmuseum. Het Palace of the Legion of Honour in Lincoln Park heeft voornamelijk schilderijen van Europese meesters. In andere musea vind je onder andere informatie over de Afrikaanse diaspora, de geschiedenis, kunstnijverheid en volkskunst van San Francisco zelf, en Mexicaanse, Chinese en Joodse cultuur.

Een ritje met de kabeltram is een must – ga vanaf Fisherman's Wharf of vanaf Union Square naar boven naar Nob Hill, waar de rijken wonen. Ook is het de moeite waard de Gracekathedraal te bezoeken. San Francisco heeft topkwaliteit in sightseeing, uit eten gaan, cultuur, geschiedenis en landschap, en heeft echt voor elk wat wils.

Hoogtepunten & tips Francisco

• Een rit over de Golden Gate Brigde
• Bezoek aan Alcatraz Island
• Een ritje met de kabeltram
• De 49-mile Drive (leidt langs de belangrijkste bezienswaardigheden in San Francisco)
• Colt Tower.
• Pier 39.
• De rit over de bruggen over de baai naar Oakland.

Plattegrond San Francisco met bezienswaardigheden

Aanbiedingen rondreizen Amerika, incl. stedentrip San Francisco