De 15 mooiste parken van Amerika

Informatie Nationale parken Amerika

De National Parks Service van de Verenigde Staten is een agentschap dat de 58 nationale parken over het hele land beheert. Deze nationale parken zijn plaatsen van natuurlijk belang die door de overheid beschermd worden tegen ontwikkeling, en worden jaarlijks door vele miljoenen toeristen bezocht. 

TIP: Voor het bezoeken van de Nationale Parken in Amerika kun je, als je van plan bent om meerdere parken te bezoeken, het beste een Annual Pass kopen bij het 1e nationale park dat je bezoekt (ca. $ 80,-). De pas is een geldig entree-bewijs voor alle National Parken in Amerika.

Informatie over de 15 mooiste nationale parken van Amerika:
 

1. Yellowstone National Park 

Yellowstone is Amerika's oudste National Park. De vulkanische oorsprong is nog steeds merkbaar aanwezig in de vorm van geisers, poelen, borrelende modder en dampende heetwaterbronnen. De vruchtbare grond brengt wilde bloemsoorten voort. Majestueuze bergen met sneeuwtoppen verheffen zich boven de valleien waar buffels en elanden grazen. Met een beetje geluk zie je ook een Amerikaanse visarend overvliegen. (bekijk afbeeldingen van Yellowstone NP op Flickr)

Meer info Yellowstone National Park

2. Death Valley National Park

Dit park ligt op ongeveer 2 uur rijden ten westen van Las Vegas. Death Valley bestaat uit zoutvlaktes, canyons, zandduinen en curieus gevormde bergketens. Overdag is de temperatuur in Death Valley National Park erg hoog. Dit staat in scherp contrast met 's nachts wanneer het erg koud kan zijn. Toch leven hier bijna 40 diersoorten (voornamelijk hagedissen en slangen) en ook vind je hier planten die nergens anders op de planeet te vinden zijn. (bekijk afbeelding van Death Valley NP op Flickr)

Meer info Death Valley National Park

3. Yosemite National Park

In de buurt van Fresno ligt het Yosemite National Park. Eén van de bekendste parken in Amerika. Yosemite bestaat uit 1880km2 bergen, valleien, granieten spitsen, klaterende watervallen en dichtbegroeide bossen. De meeste bezoekers bezichtigen de centrale vallei vanuit de toeristische tram. De wandelaars kiezen voorde vele paden door de vallei en de heuvels. Er zijn ook fietsen en paarden te huur. De beroemste rots van Yosemite is El Capitan die zich ongeveer 915 meter boven de bodem van de vallei verheft. Voor de spectaculaire panorama van Yosemite Valley neem je de 50 km lange weg naar Glacier Point op de top van een 975 meter hoge klip. Van daaruit kun je de hele Sierra Nevada Range overzien, tot aan de Nevada zelf. (bekijk afbeeldingen van Yosemite NP op Flickr)

Meer info Yosemite National Park

4. Zion National Park

De staat Utah is vrij laat gekoloniseerd. Dit kwam deels door de onbegaanbare canyons. Zion National Park is Utahs trots als het gaat om natuurschoon (canyons, grotten, steile ravijnen en diepe valleien). In het park zijn vele wandelpaden aangelegd. De aantrekkelijkste klimpaden zijn Angel's Landing, Grotto en Obversation Point. (bekijk afbeeldingen van Zion NP op Flickr)

Meer info Zion National Park

5 en 6. Sequoia National Park en King's Canyon National Park 

Sequoia National Park vormt met King's Canyon National Park een aangesloten berggebied van meer dan 2000km2. Beide parken maken deel uit van van de Sierra Nevada. Sierra Nevada is een plateau dat 150 miljoen jaar geleden is ontstaan door verschuivingen in de aardkorst. Naast bergmeren, de vrijwel ongerepte wouden en de gevarieerde fauna heeft dit gebied ook de legendarische sequoia's. Deze groene en reusachtige bomen zijn ouder dan welk levend wezen dan ook op de planeet. (bekijk afbeeldingen van Sequoia NP op Flickr)

Meer info Sequoia & Kings Canyon National Park

7. Arches National Park

Dit park ligt 8 kilometer ten noorden van Moab. Moab ligt in het noordoosten van Utah. In Arches ziet u vooral prachtige rotsformaties. De rotsformaties zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en ondergrondse zout bewegingen. 100 miljoen jaar van erosie heeft deze bogen gevormd. En nog steeds worden er niewe bogen gevormd. (bekijk afbeeldingen van Arches NP op Flickr)

Meer info Arches National Park

8. Grand Teton National Park

Het park wordt aan de westzijde geflankeerd door 60 kilometer berglandschap van de Rocky Mountains. Aan de voet van de Bergen liggen zeven meren waartussen immense bloemenweiden zijn. Vele wilde dieren en vogels komen naar het meer om te drinken. In Grand Teton leven veel wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Grazende gaffelantilopen doen zich ten zuiden van Jenny Lake te goed aan de zoete bijvoet. Als het avond wordt verlaten de elanden het woud om te eten van de plaatselijke grassoorten. (bekijk afbeedling van Grand Teton NP op Flickr)

Meer info Teton National Park

9. Mesa Verde National Park

Het Mesa Verde National Park is in historich en cultureel opzicht waarschijnlijk het belangrijkste park van de VS. De Anasazie hebben hier gewoond en hebben talloze rotswoningen nagelaten. Het zijn stenen huisjes genesteld in de reusachtige steile rotswanden op het relatief vruchtbare plateau dat bekend staat als Mesa Verde. De rotswoningen Spruce Tree House en Cliff Palace zijn de mooiste en grootste woningen. (bekijk afbeeldingen van Mesa Verde NP op Flickr)

Meer info Mesa Verde National Park

10. Inyo National Forest

Het Inyo National Forest is heel groot en bestaat onder ander uit het Mono Basin National Forest Scenic Area en de Ancient Bristlecone Pine Forest. In het Inyo National Forest kun je vele verschillende dingen zien. In het noorden van het park kun je het Mono Lake zien. Mono Lake is een groot meer en is zeer oud (meer dan 700.000 jaar oud). Het Mono Lake is 2,5 keer zo zout als het zeewater. Ook kun je hier in de vele meren vissen. Er zijn vele campings en gebieden waar je kunt picknicken. In de winter kun je hier perfect skieën op Mammoth Mountain/June Mountain Ski Areas.

Meer info Inyo National Forrest

11. Rocky Mountain National Park

De Rocky Mountains zijn een van de hoogste bergketens van de wereld. Het park bestaat uit 660 km2 en heeft 78 bergen die hoger zijn dan 3655 meter. De Rocky Mountains zijn een bergketen die zich uitstrekt vanaf 450 km boven de Canadese grens tot aan het noorden van New Mexico. Het dikhoornschaap is het symbool van de Rocky Mountain National Park. Er zijn ongeveer 570 km aan wandelpaden aangelegd. De Tundra Trail en Colorado River Trail beginnen vanaf de hoofdpaden van het park. (bekijk afbeeldingen van Rocky Mountain NP op Flickr)

Meer info Rocky Mountain National Park

12. Grand Canyon National Park 

Het bekendste Nationale park in Amerika bevindt zich in de staat Arizona. In dit park zijn drie afzonderlijke gebieden te onderscheiden; the South Rim, the North Rim (open van ca. half mei tot laat in oktober) en the Inner Canyon. Elk gebied heeft verschillende faciliteiten, activiteiten en klimatologische omstandigheden. (bekijk afbeeldingen van Grand Canyon NP op Flickr)

Meer info Grand Canyon National Park

13. Joshua Tree National Park

In het Joshua Tree National Park komen 2 woestijnen samen, de Colorado Desert en Mojave Desert. Coloradio Desert ligt in het oostelijk lager gelegen deel en in het westelijk hoger gelegen deel ligt het iets koelere en nattere Mojave Desert. In Mojave Desert staat vooral de Joshua Tree. Een Joshua Tree is een yuccaboom met uitgestrekte takken die meer dan 10 meter hoog kunnen worden. Vaak ziet de woestijn eruit als een dor landschap, maar wie dichterbij kijkt, ziet vele verschillende planten en dieren leven. Dit nationale park ligt circa 88 kilometer van Palm Springs.

Meer info Joshu Tree National Park

14. Capitol Reef National Park

Het Capitol Reef National Park ligt in het zuiden van Utah en heeft zijn naam te danken aan een rots. Deze rots lijkt op de koepel van het Capitol in Washington DC. Het park wordt opgesplitst in 2 delen door het Capitol Gorge in het zuiden en Cathedral Valley in het noorden. Capitol Gorge is een smalle kloof die het waterpocket Field doorkruist en Cathedral Valley is een dal waarin grote rotsen voorkomen van 150 meter. Het visitor center is in dit park het hele jaar geopend. Dit National Park is opgericht om de rotsformaties die zijn ontstaan door erosie te behouden.

Meer info Capitol Reef National Park

15. Bryce Canyon National Park

Dit is eigenlijk geen canyon maar een afgebroken rand van Paunsaugunt Plateau, vanwaar u een weids uitzicht heeft op het spectaculaire landschap in rood en bruin zandsteen en waar zandstenen rotsen door millennia regen en wind afgesleten zijn tot hoge naaldvormige pieken.

Meer info Bryce Canyon National Park

Video: De 58 nationale parken van Amerika!