Portugal

Stedentrip Porto

Vindt hier de beste deals voor een stedentrip Porto! 

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!
PORTO WEATHER

Porto is de op een na grootste stad van Portugal. De stad heette in de Romeinse tijd Portu Cale en was in dezelfde tijd de belangrijkste stad van het land. Portugal is dan ook vernoemd naar deze stad. Porto ligt aan de Costa Verde en heeft prachtige stranden. Het is een geweldige stad om te bezoeken, vooral voor een stedentrip of een weekje weg. Er is veel te zien, je kunt er prima wandelen en lekker eten.

In Porto is de Portugese wijn Port ontstaan. De druiven voor deze sterke wijn komen uit de Dourovallei 70 kilometer verderop. Er zijn nog veel brouwerijen en verkoopplaatsen van Port in Porto eb de stad staat wereldwijd bekend om deze wijn die daar al vanaf de 17e eeuw gebrouwen wordt.

Informatie Porto

Munteenheid: euro

Taal: Portugees

Tijdsverschil: -1 uur

Klimaat: Porto heeft een zeeklimaat met redelijk warme zomers en zachte, maar natte winters. Gemiddelde maximum temperatuur in Porto in de zomer is ca 25 graden. (zie hieronder het weerbericht van Porto).

Beste reistijd: mei - juni en september - oktober

Vliegtijd: ca 2 uur en 40 minuten (vanaf schiphol)

Bezienswaardigheden Porto

Tijdens een stedentrip Porto kunt u de volgende bezienswaardigheden gaan bezichtigen:

# Barros Porto
De Barros Porto is een wijnkelder. In de Barros Porto wordt port wijn gebrouwen. In deze wijnkelder wordt al sinds 1913 port gebrouwen en deze wordt elk jaar verbeterd. Vanaf 1913 is de Barros Porto al eigendom van een familie, wat heel bijzonder is. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen in de Barros Porto en zien hoe deze traditionele port gebrouwen wordt.

# Sé Catedral
Sé Catedral is een kathedraal. De Sé Catedral staat op de hoogste heuvel van de stad en je hebt er dan ook een prachtig uitzicht over het oude centrum. De bouw van de kathedraal is begonnen in de 12e eeuw. Het is een mooi en imposant gebouw om te bezoeken als je in porto bent.

# Ribeira
Ribeira is het oude centrum van Porto. Ribeira staat op de wereld erfgoed lijst van Unesco. Je vindt hier veel gezellige visrestaurants waar je lekker kunt eten. Of ontdek de vele kleine straatjes en steegjes in oude bouwstijl. Ribeira ligt aan de rivier De Douro.

# Igreja de Sao Francisco
De Igreja de Sao Francisco is een kerk. De Igreja de Sao Francisco wordt tegenwoordig alleen nog als museum gebruikt en niet meer als gebedsplaats. Het interieur van de Igreja de Sao Francisco bestaat voornamelijk uit prachtig houtsnijwerk en bijna het hele interieur is bedekt met bladgoud.

# Ponte Dom Luís I
De Ponte Dom Luis is een excentrieke stalen brug over de Douro. De brug heeft twee dekken die op 44 meter afstand onder elkaar liggen. Op het bovenste dek rijdt de metro van Porto en het onderste dek is voor auto's op beide dekken mogen voetgangers lopen. Als je lopend over de brug gaat kun je het beste het bovenste dek nemen. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad en er is meer ruimte om te lopen dan op het onderste dek dat vrij nauw is.

Porto is een hele mooie stad en zeker een aanrader om te bezoeken, je kunt er genieten van lekker eten, prachtige bezienswaardigheden bezoeken of lekker op het strand liggen. Het weer is er erg aangenaam en het is constant genieten. Er is genoeg te beleven in Porto en iedereen heeft het er naar zijn zin.

Eten en drinken

Porto kent vele leuke restaurants en cafés waar je lekker een hapje kunt eten of gezellig wat kunt drinken. Als je van Vis houdt zit je hier helemaal goed. Porto is een havenstad en er wordt veel vis gevangen. Bij de restaurants kun je dan ook veel vers lokaal gevangen vis bestellen van een uitgebreid menu. Porto staat bekend om zijn wereldberoemde Port, deze is dan ook door de hele stad te verkrijgen en smaakt heerlijk bij de vis die in vele restaurants verkocht wordt.

Weer en Klimaat

Porto heeft een mediterraan klimaat met invloed van een zee klimaat. In de zomer kan het er erg warm zijn, en de winters zijn vrij zacht. Door de lage luchtvochtigheid voelt het in porto zelf tijdens de heetste dagen fijn aan. De beste tijd voor een stedentrip Porto is tussen mei en september, Tijdens deze maanden is de temperatuur het aangenaamst en heb je de minste kans op neerslag. In deze periode ligt de temperatuur tussen 20 en 25 graden en soms nog warmer.

Hotels Porto

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Aanbiedingen stedentrip Porto