Weerbericht en bezienswaardigheden

Weekendje Schiermonnikoog

Booking.com

Lytje Pole (Klein Land), zoals dit eiland vroeger ook wel werd genoemd, was in de middeleeuwen een uithof van Klaarkamp in Rinsumageest, een klooster van cisterciënzer of schiere monniken. Op het eiland ligt één dorp, Schiermonnikoog, met veel mooi gerestaureerde huizen. Het hele eiland vormt Nationaal Park Schiermonnikoog en staat onder beheer van Natuurmonumenten.

Het strand van Schier is één van de breedste van Europa, bij laag water tot 1,5 km. Vooral de oostzijde van het eiland (Kobbeduinen, Het Balg en de kwelder) is een fantastisch wandelgebied, met een rijke flora (veel soorten orchideeën) en avifauna. Op het Schiermonnikoog mag u uw auto niet meenemen. Maar op de fiets kunt u dit eiland ook prima verkennen.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Schiermonnikoog?

Tijdens een weekendje Schiermonnikoog zijn dit enkele hoogtepunten die u zeker even moet gaan bekijken:

# Hervormde Kerk
Een gerestaureerd gebouw met een gerenoveerd orgel. Eerdere kerken zijn door de zee en het weer ten onder gegaan.

# Vuurtoren en watertoren
Samen moesten zij een baken vormen voor binnenvarende schepen. Toen beide torens gereed waren, bleken de stromingen zo verandert dat die opzet niet meer klopte. De noordelijke toren bleef vuurtoren, de zuidelijke werd watertoren.

# Willemshof
Plein in Schiermonnikoog met twee walviskaken en het standbeeld van een schiere monnik.

Handige links:

Weerbericht Schiermonnikoog

Als uw een weekendje naar Schiermonnikoog gaat wilt u graag weten wat het weer gaat worden. Hieronder vindt u de het weer op Schiermonnikoog voor de komende 7 dagen.

SCHIERMONNIKOOG WEATHER