Informatie Luxemburg

Een vakantie Luxemburg? Een beetje weggedrukt tussen België, Duitsland en Frankrijk lig het enige Groothertogdom ter wereld. Een land van burchten en kastelen, zo zou je Luxemburg ook kunnen noemen. Vooral met kinderen is dit een geliefd uitstapje. Maar ook een ruime keus aan musea en attracties maken je vakantieprogramma compleet. Een dagje Luxemburg-stad mag in je vakantie niet ontbreken. Je kunt gebruik maken van het openbaar vervoer om het zoeken naar een parkeerplaats te vermijden.

Een geliefd doel is het kasteel van Vianden, één van de mooiste monumenten uit de Romaanse en Gotische periode van Europa, het hele jaar door geopend. De rijke architectuur geeft het geheel meer een allure van paleis dan van defensief kasteel. Het kleine paleis met zijn ruime balzaal blinkt uit door zijn rijke architectuur van de 12de eeuw. Het kasteel van Vianden doet ook dienst als cultuurcentrum en ontvangt regelmatig concerten, exposities, middeleeuwse feesten, symposia, feestdiners, enz. Maar behalve kastelen en forten bekijken kun je er nog veel meer doen en ervaren. Wat dacht je van de Luxemburgse keuken of de modelwijngaarden….

Behalve kastelen en forten bekijken, wat is er nog meer te doen? Vooral veel Nederlanders trekken naar Luxemburg om er te wandelen of te fietsen. In totaal is er zo'n 280 kilometer aan fietspaden aangelegd, en dat is heel wat voor zo'n klein landje. Bedenk echter wel dat het er behoorlijk heuvelachtig is, en dat het fietsen dus een iets ander verhaal is dan in het vlakke Nederland.

De meest interessante plaatsen van Luxemburg zijn naast de hoofdstad Luxemburg o.a. Vianden, Clervaux, Echternach, en Wiltz. Klein Zwitserland, de streek ten zuiden van de Sauer aan de grens met Duitsland, is ook de moeite waard: de voornaamste trekpleister daar is de rauwe natuur.

Informatie Luxemburg

Hoofdstad: Luxemburg-stad

Oppervlakte: 2.586 km2

Aantal inwoners: ca 570.000

Taal: Luxemburgs, Frans en Duits

Religie: Katholiek

Staatsvorm: Parlementaire monarchie

Munteenheid: Euro

Eten en drinken 
Ook de Luxemburgse keuken, welke gebaseerd is op de Belgische en Duitse keuken moet je eens proberen. Met name varkensvlees, vis en wild staan op de menukaart. Per streek zul je fantastische verschillende gerechten kunnen proeven zoals bijvoorbeeld gerookte of rauwe Ardennerham, bloedworsten met aardappelpuree of ossenmaag op zijn Luxemburgs. Vooral in de zomer kun je genieten van de verschillende riviervissen bijvoorbeeld forellen.

Door het scheppen van modelwijngaarden is Luxemburg in staat je een reeks witte wijnen aan te bieden die de meest verwende proever nog in vervoering kunnen brengen. Met name de witte wijnen zijn hier aan te bevelen, de liefhebbers vinden hier een keus van wijnen met een droog en harmonieus boeket. Dankzij de goede en specifieke eigenschappen van de druiven worden deze ook gebruikt voor het vervaardigen van natuurlijk druivensap met eminente geneeskrachtige eigenschappen. Het brouwen van bier is een oude en befaamde Luxemburgse bezigheid. De brouwerijen, goed voor zo'n 350 verschillende bieren, staan erom bekend niets anders dan de allerbeste grondstoffen te verwerken.

Grensdocumenten 
Je dient te beschikken over een geldig Nederlands paspoort of een geldige Europese identiteitskaart. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij je aan navraag te doen bij de ambassade.

Betaalmiddelen 
Pinautomaten en banken zijn op de gebruikelijke plaatsen aanwezig. Betalen met creditcard is vrijwel overal mogelijk, maar meestal met een bepaald minimumbedrag.

Prijsniveau 
Het gemiddelde prijsniveau in Luxemburg ligt gelijk aan het prijsniveau in Nederland. Wel kun je er goedkoop tanken!

Beste reistijd 
Er is geen specifiek reisseizoen naar Luxemburg. Afhankelijk van je bestemming kun je dit land het gehele jaar door bezoeken. 

Kaart van Luxemburg

Hotels & hostels Luxemburg

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!