Bezienswaardigheden en informatie

Ierland

Op vakantie naar Ierland? Sinds 1948 bestaat de Ierland als republiek. Ierland is het land van de tegenstellingen: ruig en lieflijk, ongerept en drukke steden, onherbergzaam en toegankelijk, regen en zon. Ierland wordt ook wel "Het Groene Eiland" genoemd vanwege de oase van groen. Naast de mysterieuze bergen, bosgebieden, meren met tientallen eilandjes en een fantastische kust beschikt Ierland over enorm gevarieerde culturele erfgoed zoals kloosters en 18e-eeuwse huizen.

Bovendien houden de Ieren van feesten en is het ook niet voor niets dat zij bekend zijn geworden door de diverse bieren die ze hebben. Tijdens uw vakantie in Ierland mag een bezoek aan een van de pubs dan ook zeker niet ontbreken.

Informatie Ierland

Hoofdstad: Dublin

Aantal inwoners: ca 4,9 miljoen

Oppervlakte: 69.825 km2

Religie: Katholiek (87%)

Taal: Iers, Engels

Staatsvorm: Parlementaire republiek

Munteenheid: Euro

Bezienswaardigheden Ierland

Hoewel heel Ierland beroemd is om het mooie landschap, liggen de meeste van de bekende mooie plaatsen in de zuidelijke graafschappen. Enkele voorbeelden: Bantry Bay met het tuineiland Carnish; Roaring Water Bay en het meer van Gougane Barra in Cork. De meren van Killarne; MacCillycuddy's Reeks en de prachtige route door de Ring van Kerry in Kerry. Wicklow, 'De Tuin van Ierland', heeft vredige bergen en vredige dalen zoals die van Glendalough en Avoca. Hieronder vindt u de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Ierland:

  1. De Cliffs of Moher - Dit is een spectaculaire klifkust langs de westkust van Ierland. De kliffen rijzen tot 214 meter boven de zee uit en bieden een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Aran-eilanden.
  2. DeRing of Kerry - Dit is een schilderachtige route die zich uitstrekt over het schiereiland Iveragh in het zuidwesten van Ierland. Het biedt een panoramisch uitzicht op de kustlijn, bergen en meren, en passeert charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden.
  3. De Giant's Causeway - Dit is een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest opmerkelijke geologische bezienswaardigheden van Ierland. Het bestaat uit een reeks basaltzuilen die in zee steken en die volgens de legende zijn geplaatst door een reus genaamd Finn McCool.
  4. Het Rock of Cashel - Dit is een middeleeuws fort dat bekend staat om zijn gotische architectuur en zijn belangrijke rol in de Ierse geschiedenis. Het was de zetel van de koningen van Munster en is versierd met beelden en reliëfs.
  5. De Bru na Boinne - Dit is een complex van neolithische graven die meer dan 5000 jaar oud zijn en die zich uitstrekken over de Boyne-vallei in het oosten van Ierland. Het complex omvat de beroemde graven van Newgrange, Knowth en Dowth, en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  6. De Dublin Castle - Dit is een historisch kasteel dat dateert uit de 13e eeuw en dat nu dienst doet als een belangrijk toeristisch centrum en overheidsgebouw. Het kasteel is versierd met prachtige architectuur en decoratie, en heeft een indrukwekkende binnenplaats en tuinen.
  7. De Blarney Stone - Dit is een steen die in de muur van Blarney Castle in County Cork is geplaatst. Volgens de legende zal iedereen die de steen kust de gave van welsprekendheid ontvangen. Het kasteel zelf is ook een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur.
  8. De St. Patrick's Cathedral- Dit is een van de beroemdste kathedralen van Ierland en staat bekend om zijn gotische architectuur en indrukwekkende geschiedenis. Het is gelegen in Dublin en is gewijd aan St. Patrick, de beschermheilige van Ierland.
  9. De Kylemore Abbey - Dit is een klooster en een groot landgoed gelegen in Connemara, County Galway. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de late 19e eeuw en is nu een populaire toeristische attractie vanwege de prachtige tuinen en architectuur.
  10. De Slieve League Cliffs - Dit is een minder bekende klifkust langs de westkust van Ierland. De kliffen zijn een prachtige rotsformatie gelegen aan de kust van County Donegal in Ierland. Met een hoogte van meer dan 600 meter zijn deze kliffen een van de hoogste zeekliffen in Europa en bieden een adembenemende uitzicht op de Atlantische oceaan en de omliggende heuvels. De kliffen zijn populair bij wandelaars en avonturiers die graag de uitdagende wandeling maken naar de top van de kliffen, waar ze kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan.