Bezienswaardigheden Ierland

Vakantie in Ierland

Op vakantie naar Ierland? Sinds 1948 bestaat de Ierland als republiek. Ierland is het land van de tegenstellingen: ruig en lieflijk, ongerept en drukke steden, onherbergzaam en toegankelijk, regen en zon. Ierland wordt ook wel "Het Groene Eiland" genoemd vanwege de oase van groen. Naast de mysterieuze bergen, bosgebieden, meren met tientallen eilandjes en een fantastische kust beschikt Ierland over enorm gevarieerde culturele erfgoed zoals kloosters en 18e-eeuwse huizen.

Bovendien houden de Ieren van feesten en is het ook niet voor niets dat zij bekend zijn geworden door de diverse bieren die ze hebben. Tijdens uw vakantie in Ierland mag een bezoek aan een van de pubs dan ook zeker niet ontbreken.

Informatie Ierland

Hoofdstad: Dublin

Aantal inwoners: ca 4,9 miljoen

Oppervlakte: 69.825 km2

Religie: Katholiek (87%)

Taal: Iers, Engels

Staatsvorm: Parlementaire republiek

Munteenheid: Euro

Bezienswaardigheden Ierland

Hoewel heel Ierland beroemd is om het mooie landschap, liggen de meeste van de bekende mooie plaatsen in de zuidelijke graafschappen. Enkele voorbeelden: Bantry Bay met het tuineiland Carnish; Roaring Water Bay en het meer van Gougane Barra in Cork. De meren van Killarne; MacCillycuddy's Reeks en de prachtige route door de Ring van Kerry in Kerry. Wicklow, 'De Tuin van Ierland', heeft vredige bergen en vredige dalen zoals die van Glendalough en Avoca. Tijdens uw vakantie Ierland kunt naast de populaire steden Dublin, Belfast en Cork de volgende bezienswaardigheden gaan bezichtigen:

- In Glendalough het beroemde kloostercomplex
- In Cashel staat de indrukwekkendste ruïne van Ierland: St. Patrick's Rock.