Weersverwachting Boedapest

Weer Hongarije

Hier vindt u het weer in Hongarije voor de komende dagen in Boedapest en informatie over het klimaat in Hongarije.

Weersverwachting Boedapest

BUDAPEST WEATHER

Weerkaart Hongarije

Klimaat Hongarije

De door bergen omsloten laagvlakte waarin Hongarije ligt, kent een uitgesproken landklimaat dat een matigende invloed ondergaat van Atlantische en mediterrane stromingen. Toch is het weer in de zomer in Hongarije warm: de gemiddelde temperatuur tussen half juni en half september varieert van 20 graden in het noordwesten tot 32 graden in het zuidoosten van het land. In de loop van de zomer loopt de temperatuur van het Balatonmeer op tot boven de 25 graden. De Hongaarse zomers laten betrekkelijk weinig neerslag zien; het aantal zonne-uren is in die periode relatief hoog: 2000.

De winters zijn eveneens betrekkelijk droog. De meeste sneeuw valt in het middelgebergte – Hollandse kwakkelwinters kent Hongarije vrijwel niet. De koudste maanden zijn december t/m februari. In die periode kunnen de temperaturen variëren van rond het vriespunt in het westen en zuidwesten, tot -15 graden in de vlaktes in het zuidoosten. Regen kan men verwachten in voor- en najaar. De meeste neerslag valt in die tijd ten noorden van het Balatonmeer, in het centrale middelgebergte.

Beste reistijd Hongarije

Wil je kersen of kastanjes? Dat antwoorden de Hongaren op de vraag wat de beste reistijd is. Oftewel: ieder seizoen heeft zo zijn bijzondere kenmerken. Toch is de beste reistijd voor het Balatonmeer de zomer. Herfst en lente kunnen regenachtig zijn. De winters zijn gemiddeld een graad of vijf kouder dan in Nederland.