Bezienswaardigheden en het weer in Cairo

Stedentrip Cairo

“Big Mango" Zo wordt Caïro genoemd. Hier vindt u informatie en de belangrijkste bezienswaardigheden voor een stedentrip Cairo. De stad is een gigantische en adembenemende smeltkroes van contrasten. Alleen vanuit een vliegtuig is te zien hoe enorm uitgestrekt Caïro is. Als een reusachtig tapijt ontrolt de grootste stad van Afrika zich in de Sahara, met rafels aan de randen en opgelapt en hersteld in het midden, als een gigantische lappendeken.

Meer dan 6000 jaar geleden werd ten noorden van Caïro, op de oostoever van de Nijl, nauwkeurig de datum geregistreerd van de stichting van de stad On, met inbegrip van de sterrenstand van die dag. Daaruit konden astronomen de datum van de stichting opmaken: 19 juli 4241 v.C. Ongeveer 35 km zuidelijker ontstond 1200 jaar later op de westoever van de Nijl de stad Memphis, de hoofdstad van het eerste verenigde en toen al zeer ontwikkelde faraorijk. Tussen On en Memphis kwam in de loop van duizenden jaren een metropool tot ontwikkeling met meer dan 17 mln inwoners.

CAIRO WEATHER

Bezienswaardigheden Cairo

Direct buiten Cairo liggen de wereldberoemde piramiden. De piramide van Cheops of de grote piramide (van Gizeh) is een van de zeven klassieke wereldwonderen. De piramide van Cheops was tot en met de vijftiende eeuw het hoogste gebouw ter wereld. De piramide van Cheops maakt deel uit van een complex van drie grote en zes kleine piramiden. De grote piramiden zijn die van de koningen Cheops, Chefren en Mycerinus. Ze werden gebouwd tussen ca. 2551 en 2472 v. Chr. en zijn dankzij hun zeer stabiele constructie goed bewaard gebleven.

Uiteraard mag de chaotische stad Cairo natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Egypte. Naast de piramiden is het Egyptisch museum een absolute must, met als hoogtepunt het dodenmasker van Toetanchamon.

Plattegrond Cairo

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Cairo!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!