Bezienswaardigheden en weerbericht

Weekendje Kopenhagen

Vindt hier de beste deals voor een weekendje Kopenhagen!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Informatie Kopenhagen

Een weekendje Kopenhagen? De stad combineert op een paar vierkante km gedurfde architectuur, boeiende musea, exclusieve winkels en goede restaurants. Kopenhagen is een verrassend goede keus, waar u heerlijk kunt ontspannen. 

Het mag dan de grootste stad van Scandinavië zijn, Kopenhagen weet het intieme gevoel van een kleine stad te bewaren en haar warme en gastvrije inwoners dragen daartoe bij. Kopenhagen is tevens één van de groenste steden van Europa en is vol vredige parken, vakwerkhuizen, smalle middeleeuwse straatjes en uitbundige kerktorens. In de zomermaanden wordt er veel buiten geleefd en de terrasjes in het voetgangers gebied in het centrum komen tot leven en de inwoners gaan naar het enorme Tivoli-park met de vele attracties, vrije voorstellingen en zijn themapark.

Aan het roer van één van de oudste koninkrijken van Europa staat niet één maar vier paleizen – de 17de eeuwse Frederiksberg- en Rosenborg-paleizen, het 18de eeuwse Amalienborg en het 20ste eeuwse Christiansborg-paleis. In dit laatste paleis zetelt het parlement. Kopenhagen, het politieke en culturele hart van Denemarken, houdt haar inwoners gestimuleerd met een weelde aan musea van wereldklasse, theaters en een levendige en avant-gardistisch nachtleven. Een ander wezenlijk bestandsdeel van Kopenhagen is water – de schone zee en de meren en kanalen, die herinneren aan de vroegere rol van de stad als belangrijke haven aan de Baltische Zee. De opening van de Oresundbrug, die een wegverbinding mogelijk maakt tussen Kopenhagen en Malmo, heeft bijgedragen aan belang van de stad binnen Scandinavie, het Baltische gebied en de rest van Europa.

Een echte havenstad
Met z'n karakteristieke koopmanshuizen in alle kleuren van de regenboog, is de Nyhavn hét symbool van Kopenhagen. 's Zomers zijn de terrassen en ook de kade zelf vol met mensen. Dit is het levendige hart van de stad waar muzikanten, masseurs en straatartiesten zorgen voor vermaak. Maar ook op andere plaatsen hebben de kades en de oude pakhuizen een opknapbeurt gekregen en zijn er aan het water hotels, restaurants en designcentra verrezen.

Een wandeling over de Nyhavn, Larsens Plads en Langelinie naar het, overigens teleurstellend kleine beeld van de zeemeermin, geeft een goed beeld van de haven. U komt langs het 'koninklijk' afgietselmuseum met kopieën van wereldberoemde beelden en u ziet prachtige schepen en de veerboten die naar Zweden vertrekken. Aardig is een wandeling door het Kastellet, de oude citadel met zijn vestingswallen.

Met de kaarsrechte kanalen vol plezierjachten en de pakhuizen met gekleurde luiken doet Christianshavn onmiskenbaar aan Amsterdam denken. Voor een prachtig uitzicht over de stad loopt u naar de Vor Frelsers Kirke, waar u de markante houten spiraaltoren met gouden torenspits kunt beklimmen (zo'n 400 treden).

Kortom, er is voor elk wat wils. Als u een echte museumganger bent, zult u waarschijnlijk aan een weekendje Kopenhagen zeker niet genoeg hebben om deze gezellige stad helemaal goed te bezichtigen.

Taal: Deens

Munteenheid: Deense kroon

Klimaat: Het klimaat in Kopenhagen wordt sterk bepaald door de Noordzee. In de zomer is het koel en in de winter is het nooit echt koud. Gemiddelde maximum temperatuur in Kopenhagen in de zomer is ca 20 graden. (weersverwachting Kopenhagen)

Beste reistijd: mei t/m augustus

Reistijd: vliegtuig: ca 1 u en 20 min (vanaf schiphol)

Het actuele weer in Kopenhagen

Kopenhagen

weersverwachting Kopenhagen
Vandaag
Plaatselijke regen in de omgevingPlaatselijke regen in de omgeving
19,2 °c
Morgen
Plaatselijke regen in de omgevingPlaatselijke regen in de omgeving
18,9 °c