Bezienswaardigheden Bonaire

Informatie Bonaire

Hoofdstad: Kralendijk

Regeringsvorm: Gemeente binnen het Koninkrijk der Nederlanden

Taal: Nederlands

Munteenheid: Amerikaanse dollar

Beste reistijd: Bonaire is het hele jaar door geschikt om op vakantie naar toe te gaan. (14-daagse weersverwachting Bonaire)

Tijdsverschil: zomer: 5 uur vroeger en winter: 6 uur vroeger

Op vakantie naar Bonaire? Bonaire is vooral bekend vanwege de rust, natuur, duiken en de flamengo's. Bonaire is na Curaçao het grootste eiland van de Antillen. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Bonaire onderscheidt zich van de andere eilanden door kleinschaligheid. Niet alleen vanwege de oppervlakte (288 km2) en aantal inwoners (11.000), maar vooral door de bebouwing. Op Bonaire geen hoogbouw en verkeerslichten. De meeste mensen gaan naar Bonaire met vakantie voor hun rust. Op Bonaire geen uitgebreid "nachtleven". Bonaire heeft bewust gekozen voor de "eco-toerist". En dat soort toeristen weet Bonaire in steeds toenemende aantallen te vinden. En geen wonder, want Bonaire is gezegend met een buitengewoon fraaie natuur: zowel boven als onder water. Een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Maar ook surfers gaan in steeds grotere aantallen op vakantie naar Bonaire. Veel surfers weten inmiddels dat Bonaire met Lac Bay over één van de beste surfplekken ter wereld beschikt!

De hele Noordpunt van Bonaire is een beschermd natuurgebied, het Washington Slagbaai Nationaal Park. Het park, 6000 hectare groot, is in 1969 ingesteld als het eerste natuurpark van de Antillen. Bij de ingang van het park is een interessant museum ingericht. Vanaf de entree zijn enkele wandelingen uitgezet. Het park is goed toegankelijk met de auto en mountain bikers zijn ook welkom.

Welke bezienswaardigheden kunt u bezoeken op Bonaire?

Naast een bezoek aan het Washington Slagbaai Nationaal Park kunt u op uw vakantie Bonaire ook nog de volgende bezienswaardigheden gaan bekijken:

# Klein Bonaire

Voor de kust bij Kralendijk ligt het eiland Klein Bonaire. Het eiland is 700 hectare groot, geheel vlak en slechts begroeid met kleine struiken en cactussen. Op het eiland komen zeker 76 plantensoorten en ca. 55 diersoorten voor. Het is omgeven met een schitterend koraalrif. De stranden aan de noord- en westkant zijn de belangrijkste nestplaatsen voor zeeschildpadden. Op het eiland liggen ook enkele saliñas of zoutmeren. Hierin foerageren wel flamingo's. Het eiland is per boot bereikbaar voor duikers, snorkelaars en dagjesmensen.

# Pekelmeer

Het Pekelmeer en het flamingoreservaat (800 ha.) maken deel uit van het grote watergebied in het zuidwesten van het eiland. In dit gebied wordt nog steeds zout gewonnen. Het is ook het belangrijkste voedsel en leefgebied voor de flamingo. In deze omgeving bevinden zich, afhankelijk van het seizoen, tussen de 2000 en 7000 flamingo's. Het flamingoreservaat is de belangrijkste broedplaats voor de flamingo in het zuidelijk Caribisch gebied. Bonaire heeft vele tientallen grotten. Als geologische verschijningsvorm geven ze een beeld van de oudste geschiedenis van het eiland. Op diverse plaatsen zijn grotten voorzien van rotstekeningen, aangebracht door de oorspronkelijke Indiaanse bewoners van Bonaire.

Boek hier voordelig je hotel op Bonaire!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!