Alles over reizen naar de Antillen

Informatie Antillen

Op reis naar de Antillen? Per 10 oktober 2010 zijn de Nederlandse Antillen opgehouden te bestaan. Curacao en Sint Maarten zijn als zelfstandige staten verder gegaan en Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn bijzondere gemeenten van Nederland geworden. Aruba was als sinds 1986 zelfstandig. De eilanden liggen ten noorden van Zuid-Amerika in de Caribische Zee. Willemstad op Curaçao was de hoofdstad van de voormalige Nederlandse Antillen. Curaçao, Bonaire en Aruba worden ook wel de Benedenwindse Eilanden genoemd. Het zijn tevens de grootste eilanden. Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba zijn de Bovenwindse Eilanden. Hoewel beide groepen bij elkaar horen, ligt er toch een afstand van circa 900 kilometer tussen.

Informatie Antillen

Hoofdstad: Geen

Oppervlakte: 800 km2

Aantal inwoners: 180.000

Staatsvorm: Behoren bij Koninkrijk der Nederlanden

Religie: Rooms Katholiek

Munteenheid: Antiliaanse gulden

Tijdsverschil: zomer -6 uur, winter -5 uur

Klimaat Antillen

De Benedenwindse eilanden (Aruba, Bonaire en Curacao) hebben doorgaanse tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de Benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. Deze eilanden vallen buiten de zogenaamde 'hurricane-belt', de orkaanzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 27-30°C. Het 'natte' seizoen: de meeste regen valt in de periode juni tot en met november. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

Bezienswaardigheden Antillen

Curaçao
Curaçao werd in 1499 ontdekt door de Spanjaard Alonso de Ojeda en vormt samen met Bonaire, en Aruba, de Benedenwindse Eilanden, geografisch de zogenaamde ABC-eilanden. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst. Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt. Het hoogste punt is de Sint Christoffelberg met 375 meter. Curaçao heeft zes natuurlijke havens, ontstaan doordat de zee de koraalkalk heeft uitgehold. Aan de zuidwestkant ligt de grootste daarvan, het Schottegat, de haven van Willemstad. Gezegd wordt dat dit de grootste natuurlijke haven ter wereld is.


Meer informatie Curacao

Bonaire
Bonaire is na Curaçao het grootste eiland van de Antillen. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Bonaire onderscheidt zich van de andere eilanden door kleinschaligheid. Niet alleen vanwege de oppervlakte (288 km2) en aantal inwoners (11.000), maar vooral door de bebouwing. Op Bonaire geen hoogbouw en verkeerslichten. Bonaire is het eiland van rust. Op Bonaire geen uitgebreid "nachtleven". Bonaire heeft bewust gekozen voor de "eco-toerist". En dat soort toeristen weet Bonaire in steeds toenemende aantallen te vinden. En geen wonder, want Bonaire is gezegend met een buitengewoon fraaie natuur: zowel boven als onder water. Een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Maar ook surfers komen in steeds grotere aantallen naar Bonaire. Veel surfers weten inmiddels dat Bonaire met Lac Bay over één van de beste surfplekken ter wereld beschikt!


Meer informatie Bonaire

St. Maarten
St. Maarten wordt al 350 jaar door twee mogendheden gedeeld: het Noordelijk gedeelte is Frans en het Zuidelijk gedeelte behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Er is echter geen zichtbare grensovergang, je kunt zonder belemmering tussen beide delen heen en weer reizen. Op het Franse deel wordt volop Frans gesproken, de bewegwijzering is Frans en de Euro is een volledig geaccepteerd betaalmiddel. Daarentegen wordt op het Nederlandse gedeelte Engels (!), en eerlijk gezegd is er weinig wat je aan Nederland doet denken op dit deel van het eiland. Betalen doe je ook met Dollars, hoewel officieel de Antilliaanse Gulden het betaalmiddel is.

Meer informatie St. Maarten

Boek hier voordelig uw accommodatie op de Antillen!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!