Weersverwachting Brussel, Antwerpen, Brugge en Gent

Weer Belgie

Het weer in Belgie wordt bepaald door een gematigd klimaat, gekenmerkt door frequente lichte regenval. De winters zijn meestal kil en vochtig en er valt dan geregeld (natte) sneeuw. De zomers zijn warmer en helderder, maar 's avonds kan het snel afkoelen. Het voorjaar is het droogste seizoen. Hieronder vindt u het actuele weer voor vandaag en morgen in Belgie en de weerverwachting voor de komende week in Brussel.

Weersverwachting Brussel

BRUSSELS WEATHER

Buienradar België

Klimaat België

Het weer in België wordt bepaald door een gematigd zeeklimaat beïnvloed door de Noordzee en de Atlantische Oceaan, met koele zomers en matige winters. Aangezien het land klein is, is er weinig klimaatverandering van regio tot regio, hoewel de weersinvloeden vanaf zee minder van invloed zijn op het binnenland. Regenval wordt door het hele jaar door verspreid met een drogere periode van april tot september. Vooral in de herfst en winter kunnen sterke Atlantische lagedruk systemen opwekken en ongemakkelijk weer opleveren. Soms kunnen oostelijke winden een meer continentaal weer veroorzaken, warm en droog in de zomer, maar koud en helder in de winter met temperaturen die soms ver onder nul liggen.

België is, net als Nederland, voor een groot gedeelte een tamelijk plat land en heeft vaak warme omstandigheden, hoewel meer in de winter dan in de zomer en meer onder de kustgebieden dan binnenland. In de oostelijke gebieden veroorzaken heuvels een koeler en natter klimaat met meer regenval en soms zware sneeuwval in de winter.

Klimaattabel Brussel

januarifebruarimaartaprilmei   juni   juli   augustusseptemberoktobernovemberdecember
Gem. max. temperatuur overdag56101418212323201596
Gem. min. temperatuur 's nachts0024811131311741
Aantal dagen met neerslag201519171715151515171919
Aantal uren zon per dag234577776422