Bezienswaardigheden en weersverwachting

Vakantie Bahama's

Op vakantie naar de Bahama's? De naam Bahama's drukt meervoud uit, en inderdaad wordt hiermee een archipel aangeduid die bestaat uit maar liefst 700 eilanden, van miniscuul tot groot, verspreid over een uitgestrekt gebied in de volmaakt blauwgroene wateren van de Atlantische Oceaan. Ieder eiland is zo uniek als een vingerafdruk, en zelfs het kleinste eilandje bezit veel charme. Niet vreemd dus dat veel mensen er van dromen om ooit eens naar de Bahama's op vakantie te gaan.

De hoofdstad Nassau, met een keur aan hotels en restaurants, is helemaal op de zee ingesteld; het biedt een ideale combinatie van prachtige stranden en opwindende wateractiviteiten, die vele sportieve harten sneller zullen doen slaan. U kunt waterfietsen en zeilen bij Cable Beach; met een boot scherend over het water naar de Blue Lagoon om te zwemmen met tamme dolfijnen; of naar Stingray City om te snorkelen met ongevaarlijke pijlstaartrogggen. Ook kunt u ten hemel opstijgen voor een vogelvluchtperspectief op Nassau en het naburige Paradise Island. Atlantis waar meer dan 50.000 zeedieren leven, is de grootste maritieme habitat ter wereld, fascinerend voor zowel kinderen als volwassenen. Hier kunnen de bezoekers door het oude Atlantis wandelen en een week lang deelnemen aan talloze vermakkelijke en onderhoudende activiteiten. Nassau bezit ook veel merkwaardige koloniale gebouwen en dingen die leuk zijn voor kinderen. De Pirates of Nassau informeren en entertainen met een interactief museum waar kinderen leren over de Gouden Eeuw van de Piraterij.

Ieder eiland beschikt over prachtige stranden, maar Harbour Island Beach op Eleuthera, beroemd vanwege het roze zand en het luminescente blauwe water, is vaak verkozen tot één der mooiste stranden ter wereld. Eén van de Family Islands, lokaal Briland genoemd, lijkt met de houten huizen in Caribische kleuren en overdadige versiering op zijn eigen ansichtkaart. Bezoekers kunnen piepkleine kerkjes bekijken, in traditionele restaurants dineren, en een electrisch wagentje huren om de omgeving te verkennen. Maar het hoogtepunt van een vakantie op de Bahama's zal toch de duik in het turkooizen water zijn, gevolgd door een zonnebad onder de verrukkelijke Bahamazon.

Informatie Bahamas

Hoofdstad: Nassau

Oppervlakte: 259.000 km2

Aantal inwoners: 363.000

Officiële taal: Engels

Munteenheid: Bahamaanse dollar

Klimaat: Subtropisch met warme zomers en zachte winters

Tijdverschil: - 6 uur

Weersverwachting Bahama's

BAHAMAS WEATHER