Alles over reizen naar Aruba

Informatie Aruba

Hoofdstad: Oranjestad

Staatsvorm: Constitutionele monarchie, behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden

Taal: Nederlands (officieel), Papiamento (een Spaans, Portugees, Nederlands, Engels dialect), Engels (veel gesproken), Spaans

Munteenheid: Arubaanse florin

Tijdsverschil: -4 UTC

Beste reistijd Aruba: het gehele jaar, regentijd van oktober tot februari (14-daagse weersverwachting Aruba)

Wilt u op vakantie naar Aruba? Aruba is anders dan de andere Caraibische eilanden, omdat het maar een kort voor- en naseizoen kent en de bezettingsgraad van de hotels hoger ligt dan in de rest van het gebied. Aruba moet het voornamelijk hebben van het toerisme, vooral aan de westkust, de zogenaamde Turkooise kust, floreert hierdoor. Aruba is een plat, leistenen eiland voor de kust van Venezuela in de Golf van Venezuela. Vroeger maakt het deel uit van de Antillen, maar nu is het een autonoom gebied binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De bevolking bestaat met name uit Afrikanen, Europeanen en Aziaten.

De Arubanen zijn vriendelijke, energieke en gastvrije mensen die trots zijn op hun gevarieerde culturele erfgoed, dat is nagelaten door Nederlanders, Spanjaarden, Portugezen en Zuid-Amerikaanse indianen. Ze zorgen er graag voor dat de toeristen het tijdens hun vakantie op hun Caribische eiland goed naar hun zin hebben.

Aruba heeft lange, verblindend witte stranden. Palm Beach en Eagle Beach, elk ongeveer 30 m breed en kilometers lang, zijn twee van de mooiste in het Caribisch gebied. Je vindt er ook moderne hotels met alle faciliteiten, zowel laagbouw als hoogbouw. Bovendien is er een bruisend nachtleven in de vele bars en de restaurants met Arubaanse en internationale gerechten op het menu. Aruba staat ook bekend om de vele casino's op het eiland, waarvan sommige altijd open zijn. Waag dus gerust een gokje tijdens uw vakantie Aruba en wie weet wint u uw vakantie wel helemaal terug.

Het 32 bij 10 km grote eiland is zeer geliefd bij natuurliefhebbers. De zee bij Aruba is altijd warm, gewoonlijk 25 - 26 °C, altijd helder en vol leven. Je ziet er roggen, barracuda's en de zeldzame groene murene. Bij Aruba kun je op 42 plekken heel goed duiken, o.a. naar wrakken die daar al sinds de Tweede Wereldoorlog op een diepte van 8 - 122 m liggen. Je ziet er prachtige koraalbanken – die je beslist niet mag aanraken. Als je wat minder avontuurlijk bent aangelegd, kun je de onderwaterwereld in een onderzeeër of glasbodemboot bekijken. Ook op het water zijn er allerlei mogelijkheden; je kunt er heerlijk windsurfen in de gelijkmatige passaatwind.

Meer dan 20 procent van Aruba is nu een nationaal park. Langs de paden zie je de vele verschillende planten en dieren die er voorkomen, b.v. exotische cactussen, aloë's, tropische bloemen, leguanen en meer dan 200 vogelsoorten.

Op Aruba ligt bovendien een golfbaan van wereldklasse met 18 holes. De baan is ontworpen door Robert Trent Jones II, die uitstekend gebruik heeft gemaakt van het oorspronkelijke, ruige landschap. Er grazen soms pakezeltjes bij de vijfde hole en bij de zesde zie je uilen bovenop de kleine koraalgrotten zitten.

Bezienswaardigheden Aruba

In Oranjestad zijn het Geological Museum en het Historical Museum interessant om te bezoeken. Het Historical Museum is gevestigd in het oudste gebouw van Aruba, Fort Zoutman. Veel van Aruba's bezienswaardigheden liggen onder water. Duikers en snorkelaars ontdekken scheepswrakken, koraalriffen en prachtige natuur in het heldere water. Boven water zijn de Natural Bridge, het California Lighthouse en het Bubali Bird sanctuary drukbezochte bezienswaardigheden.

Welke bezienswaardigheden kunt uw nog meer bezoeken tijdens uw vakantie Aruba?

  • Andicouri-baai: Baai aan de noordoostkust die uitloopt in de Natural Bridge. Ga hier een dagje ontspannen zwemmen.
  • Boca Keto: Natuurlijk zwembad dat is ontstaan doordat het zeewater door een inham in een kuil in de rotsen loopt.
  • Spaanse Lagoen: mooie locatie om te snorkelen en te duiken. De baai wordt omringd door prachtige flora
  • Rifeilandjes voor de zuidkust: Hier kunt u snorkelen, barbequen, en soms worden er feesten gehouden.

Kaart Aruba

Aruba ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela (Zuid Amerika) en ten noord westen van Curacao. Op de kaart van Aruba kunt u zien dat het Arikok National Park ongeveer 20% van het eiland beslaat. Het grootste deel van de ruim 100.000 inwoners woont in Oranje Stad.

Boek hier voordelig je hotel op Aruba!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!