Bezienswaardigheden, hoogtepunten en informatie

Vakantie Dubai

Hier vindt u informatie en inspiratie voor een vakantie Dubai en de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten van Dubai-stad. Dubai, op het Arabisch Schiereiland en onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, is de tweede snelst groeiende stad ter wereld, na Shanghai, met 800 nieuwe inwoners per dag – een culturele smeltkroes van meer dan 70 nationaliteiten. Dubai was een handelscentrum voor parels tot de jaren dertig van de vorige eeuw, toen het in verval raakte – tot de ontdekking van olie in de jaren zestig tot een plotselinge opleving leidde. Tegenwoordig komt minder dan 3% van de inkomsten in Dubai uit olie; het meeste is te danken aan het feit dat het een belastingparadijs is. De stad is synoniem geworden voor luxe leven – een basis voor internationaal zakendoen en een schuilplaats voor beroemdheden, rocksterren en dubieuze miljonairs die erheen zijn gegaan voor een genotzuchtige levensstijl in een prachtige omgeving met zandstranden en woestijnlandschappen.

Dubai in het kort

Afstand: Ongeveer 6 uur vliegen vanaf Schiphol

Zonnigste maanden: Mei en juni, gemiddeld 11 uur per dag

Stranden: Zand

Ideaal voor: Liefhebbers van strand, luxe en Arabische sferen, ook met kinderen.

Munteenheid: Dirham (AED)

Tijdsverschil: In Dubai is tijdens de zomertijd 2 uur later dan in Nederland en in de wintertijd 3 uur later.

Reisdocumenten: Je dient een paspoort te hebben dat na aankomst in Dubai nog minimaal 6 maanden geldig is.

Welke bezienswaardigheden zijn de moeite waard tijdens een vakantie Dubai?

Dubai-stad is een heerlijke speeltuin voor de westerse toerist, waar je elke denkbare ontspanningsactiviteit kunt vinden. De Palmeilanden is waarschijnlijk het bekendste project van de laatste jaren. Een ambitieuze ontwikkeling van drie kunstmatige eilanden, elk in de vorm van een palmboom met stam, kroon en varenblad, allemaal omgeven door een halvemaanvormige golfbreker, met luxe hotels, privé landhuizen, restaurants, vermaak, stranden en plaatsen om te duiken. Deze enorme onderneming kan vanuit de ruimte worden gezien.

Er is een aantrekkelijke 'oude wijk', Bastakia, die te bereiken is per abra (watertaxi) – een gebied met smalle straten met de duidelijke charme van 'Arabische nachten'. De sierlijke huizen met binnenplaatsen uit de late 19e eeuw behoorden oorspronkelijk aan Perzische handelaren in parels en textiel. Als contrast is de Burj Dubai, aan de Sjeik Zayed-weg, gebouwd. Een glimmende postmoderne toren in een kunstmatig meer. Het is (momenteel) het hoogste gebouw ter wereld (828 m).

Dubai heeft adembenemende moderne architectuur, prachtige stranden en een hoogstaande amusementsindustrie. De stad viert onbeschaamd feest en er wordt met geld gesmeten. Kortom Dubai perfect voor een stedentrip als u van luxe en vertier houdt.

Hoogtepunten vakantie Dubai

  • De Burj al Arab (toren van de Arabieren) – een architectonisch meesterwerk, vooral verbluffend mooi als het 's nachts verlicht is, met een luxe hotel en restaurants.
  • De Jumeirahmoskee
  • De Binnenplaats – een uniek gebouw van glas en staal, waarin bouwstijlen over de hele wereld zijn gecombineerd en waarin kunstgalerieën en studio's zijn gevestigd.
  • Deira-soek – specerijen- en goudmarkt.
  • Majlis Ghorfat Um al Sheef – de prachtige gerestaureerde residentie van de sjeik.
  • Wadi-wildwaterpark – voor fantastisch familievermaak.

Weersverwachting Dubai

Voor uw vakantie Dubai vindt u hier het weer voor de komende dagen:

DUBAI WEATHER

Plattegrond Dubai

Boek hier voordelig je hotel in Dubai!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!