Zo spaar jij in no-time genoeg geld voor je wereldreis

Het zal je niet nieuw in de oren klinken als we zeggen dat het maken van een wereldreis handenvol geld kost. Maar dat wil niet zeggen dat je in zak en as moet gaan zitten. Kom juist meteen in actie om ervoor te zorgen dat je genoeg geld hebt gespaard tegen de tijd dat het zover is!

En dat hoeft niet alleen door dure etentjes en kleding links te laten liggen. Je kunt namelijk op tal van dingen bezuinigen, welke bij elkaar opgeteld behoorlijk wat geld op kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van abonnementen, autoverzekeringen vergelijken of het vaker pakken van de fiets.
Bekijk snel de volgende tips, waarmee jij binnen de kortste keren geld bij elkaar hebt gespaard voor je reis:

Start een speciaal reisfonds
Maak een nieuwe rekening aan bij je bank met de naam ‘Wereldreis’ (of wat je ook wilt), en voer deze maandelijks, wekelijks of dagelijks in. Maak het gemakkelijk om geld over te maken van een andere rekening en elke keer dat je online gaat je saldo te controleren. Zelfs als het maar 2 euro is: alle beetjes zijn meegenomen. Maak het leuk. Maak er een gewoonte van. En zie hoe snel de rekening na een tijdje oploopt. Die paar euro had je anders waarschijnlijk weer uitgegeven aan een coffee to go…

Verlaag je energierekeningen
Trek een dikke sweater aan en houd de verwarming laag. Open de ramen om een briesje op te vangen in plaats van de airconditioner te gebruiken. Doe de lichten uit als je een kamer verlaat. Verkort je douches. Dit klinkt misschien logisch, maar het zal je verbazen hoeveel geld je daadwerkelijk kunt besparen op energie. Je kunt jaarlijks gemiddeld zo’n 230 euro aan je rekening toevoegen als je een klein beetje beter let op bovenstaande uitgaven.

Verzeker je goedkoper
Honderden Nederlanders zijn te duur verzekerd zonder dat ze het doorhebben. En wie heeft er ook zin om al zijn verzekeringen jaarlijks te checken? Fair enough. Maar als jij je uiteindelijk wilt wagen aan die wereldreis, zul je moeten!
Neem bijvoorbeeld je autoverzekering. Weet je zeker dat je hier niet op kunt bezuinigen? Zo nee; een goedkope autoverzekering afsluiten op Autoverzekering.nl is zo gepiept! Net als het afsluiten van een goedkopere zorgverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering en noem het maar op.

Zeg je duurste abonnementen (tijdelijk) op
Net als verzekeringen, valt er bij abonnementen veel te halen. Veel mensen hebben zelfs een aantal abonnementen waar ze het bestaan niet eens meer van weten. Denk aan een Spotify-, NPO Plus-, Netflix-, tijdschrift-, sport-, of Google Play-abonnement.
Welke van deze abonnementen heb je nu écht nodig de komende tijd? En kun je die Marley Spoon of Hello Fresh pakketten ook echt niet even stopzetten?

Houd afstand van financieel onverantwoorde mensen
Kijken hoe je vrienden elke avond uitgaan om dure elektronica, dure cocktails en nieuwe laarzen te kopen, zal al je vastberaden motivatie tenietdoen. Dus: gewoon niet doen. Als je weet dat bepaalde vrienden met geld smijten als water, kun je jezelf daar beter voor behoeden. Het is namelijk erg makkelijk om dan ook maar een rondje te geven, extra geld in te zetten in het Casino of een duur hoofdgerecht te bestellen…

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen om op te besparen. Maar begin nu eens met bovenstaande tips, dan volgt de rest vanzelf. Good luck!