Een handig stappenplan voor het vinden van een geschikte koffer

Ga jij binnenkort een mooie stedentrip maken of staat er een hele wereldreis op de planning? Dan hoort daar natuurlijk een goede koffer bij. Een goede koffer zorgt ervoor dat jouw spullen veilig op de plaats van bestemming aankomen en dat jij alles mee kunt nemen wat je tijdens de reis nodig hebt. Maar hoe vind je nou een geschikte koffer? En waar moet je allemaal op letten als je op zoek gaat naar een geschikte koffer? Dat lees je hieronder in ons handige stappenplan!

1.      Het formaat van de koffer
De eerste stap is het bepalen van het formaat van de koffer. Afhankelijk van de lengte van jouw reis moet je voor een bepaald formaat koffer kiezen. Als je een weekendje weggaat kun je vaak al voor een handbagage koffer kiezen. Dit is een compacter formaat koffer die je in het vliegtuig gewoon als handbagage mee mag nemen. Voor een langere reis van twee of meer weken is een grote koffer met een inhoud van meer dan 75 liter een betere keuze. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een koffer te delen. Je hoeft dan maar één koffer mee te nemen. Let er hierbij wel op dat de koffer groot genoeg is. Voor kleinere kinderen kies je bij voorkeur een leuke kinderkoffer uit. Deze zijn klein (en leuk) genoeg, dat jouw kind hier zelf mee op pad kan.

2.      Het materiaal
Als je eenmaal het formaat van de koffer bepaald hebt, is het tijd om voor een geschikt materiaal te kiezen. Als je met het vliegtuig reist is een harde koffer de beste keuze. Harde koffers hebben als voordeel dat ze goed tegen een stootje kunnen. Dat is wel zo handig als er op het vliegtuig veel mee omgegaan wordt, het personeel gaat namelijk vaak niet erg voorzichtig met de koffers om tijdens het inladen. Ga je met de auto of bus op reis? Dan kun je ook kiezen voor een zachte koffer. Een zachte koffer is flexibeler dan een harde koffer, waardoor deze makkelijker te stapelen is en minder ruimte inneemt.

3.      Het aantal wielen
Ook het aantal wielen is erg belangrijk. Als het op wielen aankomt heb je twee opties waar je uit kunt kiezen, namelijk twee wielen of vier wielen. Een koffer met twee wielen wordt ook wel upright genoemd en een koffer met vier wielen ook wel spinner. De keuze hangt uiteindelijk meestal af van de voorkeur voor stevigheid en wendbaarheid. Een koffer met twee wielen is erg handig op ruig terrein en een koffer met vier wielen is handig omdat deze minder snel omvalt en makkelijker te manoeuvreren zijn.