Drie toffe en goedkope backpackbestemmingen

Wil jij in de toekomst meer reizen, maar denk je dat je spaarrekening niet toereikend is? Je wilt natuurlijk geen geld lenen om een memorabele reis te maken. Dit zijn drie goedkope en avontuurlijke bestemmingen waar je met een klein budget kunt backpacken. Hoe langer je blijft, hoe lager de gemiddelde kosten, want het ticket is waarschijnlijk je grootste kostenpost.

Backpacken door India

India is een zeer afwisselende reisbestemming. Doordat het land enorm groot is kun je hier makkelijk meerdere maanden rondreizen zonder dat je op India uitgekeken raakt. Ook is dit een van de meest budgetvriendelijke landen ter wereld. Voor ongeveer 500 euro kun je hier al een maand lang rondreizen, inclusief overnachtingen, vervoer, eten en het bezoeken van enkele bezienswaardigheden. Kijk op de interactieve kaart van India en plan jouw reisroute. Ontdek bijvoorbeeld het Himalaya-gebergte in het noorden van India of ga op yoga-retreat of leer surfen in het hippe Goa. Je kunt een bezoek aan India ook combineren met een rondreis door buurland Nepal, dat ook spotgoedkoop is en waar je rijke cultuur en prachtige natuur kunt bewonderen.

Budgetreis naar Cambodja

Cambodja ligt in Zuidoost-Azië en is een stuk goedkoper dan buurland Thailand. Bezoek hier het schitterende tempelcomplex van Angkor, kom tot rust aan de kust of op één van de zonovergoten eilanden en ontdek het lokale leven op het platteland rondom Kampot. Sla ook zeker de indrukwekkende hoofdstad Phnom Penh niet over, dat een huiveringwekkende geschiedenis heeft. Cambodja is gemakkelijk en goedkoop te bereizen met het openbaar vervoer. Ook kun je ervoor kiezen om een scooter te huren zodat je helemaal vrij bent in waar je gaat en staat. Voor een maand in Cambodja hou je rekening met een budget tussen de €800,- en €1000,-. Rondom Cambodja liggen nog meer betaalbare reisbestemmingen, zoals het groene Laos en het gastvrije Vietnam.

On a budget naar Colombia

Colombia wordt steeds populairder als backpackbestemming en dat is niet zo gek. Het land is ontzettend mooi en het prijsniveau ligt redelijk laag. Het is niet zo goedkoop als Azië, maar voor Zuid-Amerikaanse begrippen zeker een goede budgetbestemming. Ontdek de groene vallei Valle de Cocora waar unieke waxpalmen groeien die tot wel 60 meter hoog kunnen worden. In de bruisende stad Bogota bewonder je mooie streetart en uitgaan doe je in Cartagena of Medellín. Het nationaal park Tayrona is een must-visit. Het park ligt langs de Caribische kust en is rijk aan helderwitte stranden, een stralend blauwe zee en vele palmbomen. Je kunt lange wandelingen maken door het park richting verschillende afgelegen slaapplekken aan het strand waar je in de buitenlucht in een hangmat overnacht. Wanneer je een maand gaat backpacken door Colombia kun je rekenen op kosten tussen de €1200,- en €1400,- per persoon, als je op de kosten let.