14 daagse weersverwachting Auckland

Weer Nieuw Zeeland

Hier vindt u het actuele weer voor Nieuw Zeeland. Op de weerkaart vindt u het weer voor komende week en 14 dagen in o.a. Auckland en Christchurch. Houdt hierbij rekening met een tijdsverschil van 10 tot 12 uur met Nederland.

Weersverwachting Auckland

AUCKLAND WEATHER

Weerkaart Nieuw Zeeland

Klimaat Nieuw Zeeland

De jaarlijkse seizoenen zijn anders dan in Nederland, omdat Nieuw Zeeland zich op het zuidelijk halfrond bevindt:

  • Voorjaar: tussen september - november
  • Zomer tussen december - februari
  • Herfst tussen maart - mei
  • Winter tussen juni - augustus

Deze seizoenen brengen een aantal weersomstandigheden met zich mee waarmee u rekening dient te houden bij het plannen en boeken van uw vakantie. De maanden november tot en met maart zijn de beste maanden om een reis naar Nieuw Zeeland te maken. Het klimaat is dan goed met aangename temperaturen en goede weersomstandigheden. Het klimaat in het noorden is subtropisch en in het zuiden heerst een gematigd klimaat.

Op het Noordereiland is de temperatuur vrij gematigd en het klimaat is er mild met niet al te veel regen, zo'n 1300 mm per jaar, en er is over het algemeen flink veel zon. Op het Zuidereiland zijn de verschillen in klimaat veel groter, met name door de Southern Alps, de bergketen die zuid-noord dwars over het eiland ligt. Ten westen van de bergen heerst een van de natste klimaten ter wereld met een jaarlijkse regenval van 7500 mm. Aan de oostkant van de bergketen is het juist uitgesproken droog, met een regenval van slechts 300 mm per jaar. De regenval is in heel Nieuw-Zeeland vrij gelijkelijk over het jaar verdeeld.