Weerbericht

Weekendje Den Haag

Booking.com

Ontdek Den Haag, hofstad en regeringscentrum – ontmoet een culturele stad en een stad vlak bij strand en duinen. Hier vindt u informatie en bezienswaardigheden voor een weekendje Den Haag.

Ook niet hagenezen kennen het lied:
' Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen
De schilderswijk, de Lange Poten en het Plein
Oh oh Den Haag, ik zou met niemand willen ruilen
Meteen gaan huilen, als ik geen Hagenees zou zijn.'

Als je vanuit het Centraal Station Den Haag binnenstapt, valt direct het eigen karakter van de stad op. Aan de rand van de Koekamp staan bomen wat wild gerangschikt. Het lijkt alsof de invloed van het Haagse Bos hier nog voortgaat. Wat meer uitgedund, maar wel met de ordening van een bos. Het pal aangelegen uitgestrekte en meestal lege Malieveld was van oorsprong een exercitieterrein, voor dat doel uitgehakt in het Haagse bos. Die beschermde dorpsgezichten Koekamp en Malieveld geven al de indruk dat het bos en duin niet aan de rand van de stad ophouden.

Wat verderop in het oude gedeelte van de stad versterken de eeuwenoude bomen aan de Lange Voorhuit die indruk. En in westelijke richting kom je in het Scheveningse Bos, een duingebied tussen Den Haag en Scheveningen. In de straten wordt het heuvelachtig. Je moet als het ware het duin op.

Een unieke stad
Den Haag is een unieke stad. Je vind er paleizen en deftige gebouwen van adellijke personen: van het Koninklijke Huis en van binnenlandse en buitenlandse zaakgelastigden. Je vind er ook de oude volkswijken waar vroeger en nu nog steeds het gewone volk woont. Deze unieke stad is in combinatie met Scheveningen een bezoek voor een weekend zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheden voor een weekendje Den Haag / Scheveningen

- Panorama Mesdag
- Pier van Scheveningen
- Ridderzaal
- Nieuwe Tweede Kamer
- Resident
- Vredespaleis
- Antiekmarkt
- Sculpturen (mei, juni en juli)
- Gemeentemuseum
- Museum Beelden aan Zee
- Paleis Hotel
- Madurodam

Weerbericht Den Haag

DEN HAAG WEATHER

Aanbiedingen weekendje Den Haag - Scheveningen