Informatie en bezienswaardigheden 

Malta

Op vakantie naar Malta? Malta, een archipel middenin de Middellandse zee, archeologische en culturele schatkamer en ooit de thuishaven van oeroude beschavingen en Europese adel. Haar rijke geschiedenis dankt zij aan haar ligging in het hart van de Middellandse zee. Door hun ligging op een knooppunt van vaarroutes hebben de Maltese Eilanden 7000 jaar lang als thuishaven, vesting, handelspost en toevluchtsoord gefungeerd. Van tempelbouwers, zeevarende Phoeniciërs en de reizende apostel Paulus tot de johannieterridders, Napoleon en leden van het Britse koninklijk huis – allen hebben voet gezet op dit eiland. Het is aan jou om hun sporen te ontdekken.

Een aantal Maltezer bezienswaardigheden staat op de UNESCO lijst van Werelderfgoederen: de mysterieuze prehistorische tempels, Malta's barokke hoofdstad Valletta, gesticht door de johannieterridders, en de ommuurde, middeleeuwse hoofdstad Mdina, waar tot op de dag van vandaag nog afstammelingen van de Noormannen wonen. De paleizen en kathedralen van Valletta en Mdina herbergen een aantal van Europa's meest kostbare schatten.

Verken ook eens het boerenleven op het zustereiland Gozo waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Of maak een wandeling door een rotsachtig terrassenlandschap dat meer dan duizend jaar geleden is aangelegd.

Informatie Malta

Hoofdstad: Valletta

Oppervlakte: 316 km2

Aantal inwoners: 395.000

Taal: Maltees, Engels

Religie: Katholiek

Staatsvorm: Republiek

Munteenheid: Euro

VALLETTA WEATHER

Bezienswaardigheden Malta

Op je vakantie Malta kun je je onderdompelen in 7000 jaar geschiedenis en tegelijkertijd met volle teugen genieten van het hedendaagse leven. Aan de hand van een verbazingwekkende hoeveelheid bezienswaardigheden maak je een reis door de tijd. En overal waar je komt vormen de prachtige Maltese natuur en architectuur een spectaculaire achtergrond met de meest intense kleuren: de honingkleurige gebouwen steken prachtig af tegen het allerdiepste blauw van de Middellandse Zee.

De Maltese Eilanden worden wel eens beschreven als één groot openluchtmuseum, uniek omdat zoveel van hun verleden nog tastbaar is. Graaf in hun mysterieuze prehistorie, ga op zoek naar de voetsporen van de apostel Paulus of bekijk de plaatsen waar de johannieterridders vochten voor het Christendom.

Maar Malta is geen gewoon museum: het leven is hier in volle gang, dus bereid je maar voor op een flinke portie levende geschiedenis en actie. Bezoek locaties waar met Oscars bekroonde kassuccessen werden gefilmd of verlaat de platgetreden paden en bezoek oeroude dorpjes. Bewonder het vuurwerk en de sfeer van de zomerfeesten en geniet van onze jaarkalender boordevol evenementen.

Gozo
Zodra je er voet aan wal zet is de charme van Gozo overduidelijk. Op dit eiland, dat groener, landelijker en kleiner is dan Malta, leeft men in een gemoedelijk tempo. Het ritme wordt bepaald door de seizoenen, de landbouw en de visserij.

In de winter en het voorjaar is het eiland bedekt met bloeiende kruiden en akkers. In de zomer is het rijkelijk begroeid met oleander, bougainville en geraniums.

Gozo is gehuld in een mythische sluier. Het is een vredig en mystiek oord, waarvan aangenomen wordt dat het eigenlijk het legendarische eiland Calypso is uit de Odyssee van Homerus. Barokke kerken en oude stenen boerderijen staan verspreid over het land.

Het woeste landschap en de spectaculaire kustlijn vragen erom te worden verkend. Kies uit rotsachtige baaien en rode zandstranden of ga zeilen, snorkelen, duiken en vissen. Gozo is gezegend met een aantal van de beste duiklocaties van het Middellandse-Zeegebied.

Maar er is meer, zoals historische bezienswaardigheden, forten en prachtige vergezichten. En Ggantija, een van de best bewaard gebleven prehistorische tempels die de archipel rijk is. En niet te vergeten een geheel eigen nachtleven en culturele agenda, en een aantal fantastische eetgelegenheden.

Boek hier voordelig een hotel of appartement op Malta

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!