Landkaart Kroatie

Hieronder vindt u de landkaart van Kroatië. Kroatië heeft een zeer afwisselend landschap. Het noordwesten (Zagorje) en het oosten (Slavonië en Baranja) bestaan overwegend uit laagland. Istrië is voornamelijk heuvelachtig, terwijl de bergen in Dalmatië, die de kust van het binnenland scheiden, boven de 1.500 meter uitkomen. De hoogste berg Dinara ligt in het noorden aan de kust tussen Senj en Zadar, en is bijna 1.849 meter hoog.

Istrië is voornamelijk groen met weilanden en lage bomen, terwijl Dalmatië over het algemeen 'ruiger' aandoet. Veel bossen vindt men in de omgeving van Plitvice in het binnenland. De langste rivier van Kroatië is de Sava. Deze rivier komt uit Slovenië, loopt via Zagreb naar het oosten, is dan grensrivier met Bosnië-Herzegovina, en in het oosten verdwijnt deze naar Servië.

Voor de kust liggen niet minder dan 1.187 eilanden, waarvan er 66 bewoond zijn. De grootste eilanden zijn Krk (door een brug met het vasteland verbonden) en Cres. Vele veerdiensten zorgen voor een prima bereikbaarheid van de eilanden. 

Landkaart Kroatië