14 daagse weersverwachting Helsinki

Weer Finland

Hier vindt u de weersverwachting voor Finland voor de komende week en 14 dagen in Helsinki en informatie over het klimaat.

Weersverwachting Helsinki

HELSINKI WEATHER

Klimaat Finland

De gemiddelde temperatuur in het zuiden van Finland is in juli zestien tot achttien graden. Dit is vergelijkbaar met de temperaturen in Nederland. In het noorden van Finland is de gemiddelde temperatuur in juli met twaalf tot vijftien graden iets lager.

Middernachtzon
Met het noorden is ook iets bijzonders aan de hand. Dit deel kent namelijk hele lange zomerdagen, hetgeen veroorzaakt wordt door de middernachtzon. Het wordt in deze periode niet donker, alleen een beetje schemerig. Utsjoki heeft de langste zomerdag, deze duurt meer dan twee maanden. Daarentegen wordt het tussen november en januari in Lapland juist nooit dag.

Dankzij de invloed van de warme golfstroom is het in de winter redelijk aangenaam in Finland. Zowel in de winter als in de zomer worden de temperaturen hoger ervaren dan ze werkelijk zijn. Dit komt grotendeels door de lucht die over het algemeen vrij droog is. Een derde van de neerslag in Finland is sneeuw. Dit valt in zes maanden en begint in november. Februari is de koudste maand, maar ook de meest geschikte maand om te gaan skiën.

Beste reistijd Finland

Mei tot en met september wordt aangemerkt als de beste reistijd naar Finland. In deze maanden is de temperatuur goed te doen en zul je in sommige gebieden zelfs kunnen zwemmen, bijvoorbeeld aan de zonnige westkust. Lapland is het hele jaar door koud (gunstigste temperaturen rond de 10 °C in de zomermaanden). Als je daar voor sledetochten of wintersport naartoe gaat, zul je ongetwijfeld niet terugdeinzen van temperaturen onder nul.